Bildes

Vairums pieredzējušu runātāju apzinās, ka auditorijai ļoti patīk, ja tie atklāj kādu savu neveiksmi. Vienīgā problēma, ka tas prasa ļoti lielu pazemību un atklātību, kuru daudzi nevēlas izrādīt. Tāpēc mani ļoti iespaidoja Čipa Ingrama runa mūsu pilsētā organizētajā pasākumā „Ticības apvienība."

Runājot par personiskās integritātes svarīgumu, Ingrams atklāja dažas savas kļūmes. Turklāt viņš neatsaucās tikai uz ļoti seniem notikumiem, bet arī uz dažiem neseniem atgadījumiem, ar kuriem viņš nebūt nelepojās. Daudzi klausītāji bija ļoti pārsteigti par viņa vaļsirdību svešinieku grupas priekšā.

Ingrama neliekuļotā atklāsme bija ne tikai vaļsirdīga, bet arī ļoti pamācoša. Stāstot stāstu par personīgo godaprātu, viņš to darīja tā, ka tas bija spilgts pazemības piemērs ikvienam zālē sēdošajam. Tajā pat laikā šķita, ka viņš garantē klausītājiem iespēju būt īstiem, nevis slēpties aiz pretenciozas fasādes.

Biznesa vidē mēs bieži cenšamies iespaidot citus, vienmēr pasniedzot sevi ļoti labvēlīgā gaismā. Mēs dodam priekšroku savus personīgos grēkus un kļūdas atstāt ēnā. Tas, ko darīja Ingrams, atbilda bibliskiem principiem. Salamana pamācības 28:13 māca: "Kas noliedz savu ļauno darbu, tam tas neizdodas, bet, kas tajā atzīstas un turpmāk tā vairs nedara, tas izpelnīsies žēlastību."

Cerams, ka šāda atklātība Ingramam ļāva saņemt žēlastību no Dieva, tāpat kā viņš to saņēma no auditorijas. Man viņa runa lika saprast, cik daudz trūkumu piemīt man pašam un nav pamata „mest akmeņus” uz citiem.

Protams, ir daudzi iemesli, lai negribētu atklāt savus personīgos trūkumus un kļūdas citiem, apmulsums un kauns ir vieni no tiem, bet vislielākais – ir lepnums. Mēs nevēlamies, lai citi zina mūsu vājības, neskatoties uz to, ka zinām - arī citi nav perfekti. Šā vai tā, lepnums mūs dzen pierādīt citiem, ka mēs esam labāki nekā patiesībā.

Varbūt šīs divas Rakstu vietas jums palīdzēs pārdomāt: “ ...Nav neviena taisna, it neviena” (Romiešiem 3:10). Un: ” Priekš bojā iešanas cilvēka sirds kļūst lepna, bet pazemība ved godā” (Salamana pamācības 18:12).

Personīgā pieredze man mācījusi, ka šīs Rakstu vietas ir vērts apsvērt. Ja jums ir gadījies darbā sagrēkot, necentieties to noslēpt. Lai cik grūti tas arī liktos, atzīšanās parasti ir labākā rīcība.

Kļūdas , kuras pieļaujam, atklājas visnepatīkamākajā veidā, dažkārt visnevēlamākajā laikā. Varētu būt gudri rīkoties proaktīvi, atzīstot kļūdas savlaicīgi, nevis gaidot, kad tās atklāsies citā veidā – mūs apkaunojot.



Riks Bokss


(Copyright 2010, Integrity Resource Center, Inc.) Adapted with permission from "Integrity Moments with Rick Boxx," a commentary on issues of integrity in the workplace from a Christian perspective. For more information about receiving Integrity Moments in their e-mail box, write to: and type "subscribe" in the subject line or visit his website, www.IntegrityResource.org.

CBMC

1065 N. 115th Street, Suite 210 ? Omaha, Nebraska 68154 ? U.S.A.
TEL.: (402) 431-0002 ? FAX: (402) 431-1749 E-Mail:

CBMC - LATVIJA : Dainis Šmits, prezidents
(e-pasts: )
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2010.


Bilde ©cutprintreview








Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs