Bildes

Arta zīmējums un vēstule ir pēdējā starp 20 labākiem radošo darbu konkursa "Es gribu jums pateikt..." autoru darbiem, kuri tiek publicēti Bildēs par Dzīvi. Konkursa mērķis bija veicināt atkarību profilakses aktivitātes, aicinot bērnus un jauniešus ar radošo darbu palīdzību izteikt savas domas saistībā ar atkarības vielām un to lietošanu. Konkursam tika iesniegti 146 darbi no 24 Rīgas skolām. Konkursu rīkoja RD LD veselības pārvaldes sabiedriskās veselības veicināšanas un profilakses nodaļa.


Artis Līberis 5.a klase




Sveicināts nezināmais!


Es nezinu, kas esi Tu kurš lasīs šo vēstuli. Es iztēlojos dažāda vecuma lasītājus. Tā ir vecmāmiņa, kura nevar pārliecināt mazdēlu. Tā ir māmiņa, kurai trūkst padoma, bet varbūt tas esi Tu, mans nepazīstamais vienaudzi. Par ko man Tevi pārliecināt? Tu līdzīgi kā es jau daudz ko zini, bet vēl vairāk nezini. Varbūt Tu esi spītīgs un nelasīsi? Varbūt esi gudrs un pats saproti? Vienalga es vēlos pateikt, kāpēc mani atkarības vielas nesaista.

Es esmu 12 gadīgs pusaudzis, kuram brīvajā laikā ir daudz dažādu nodarbju. Esmu sportists, labprāt spēlēju basketbolu. Vai zini, kāds prieks mani pārņem, kad izšķirošajā brīdī trīspunktnieks „izrauj" uzvaru manai komandai? Vai pazīsti sajūtu, kad slēpes un vējš, ātrums un sniegs iekrāso vaigus? Vai zini, kā smaržo sviedri un sāp noberztās tulznas. kad vairākas stundas dejoju. Tas ir mans adrenalīns.

Tās ir manas sportiskās emocijas, kuras man dod gandarījumu par to, ka es varu izdarīt pats. Protams, tas ir daudz grūtāk nekā izdomāt veidu, kā iegūt cigarešu paciņu. Nedomā, ka es neesmu mēģinājis un nezinu kā garšo cigaretes dūmi. Man tas nešķita interesanti. Man nepatīk slēpties no pieaugušajiem, melot vecākiem. Man patīk saprotami noteikumi, kā basketbolā. Tas dzīvi padara vienkāršu un saprotamu.

Pamēģini iedomāties situāciju, kurā galvenais noteicējs par Tavu dzīvi ir kāds cits, nevis Tu pats. Tavā gadījumā tā ir cigarete, kas Tev pavēl. Es pats gribu noteikt, kā dzīvot, tāpēc izvēlos nesmēķēt.

Varbūt izklausās grūti, bet katram nepieciešams izdarīt savu izvēli. Ieguvēji būs arī citi, kuriem Tu esi svarīgs. Izlasi, pārdomā un izvēlies veselīgu dzīves veidu! Vēlu Tev izdarīt pareizo izvēli un sajust sevi kā modernu 21. gadsimta cilvēku bez atkarībām!




Tavs vienaudzis



Radošo darbu konkurss „Es gribu jums pateikt..."





Bilde ©narcomania.lv






Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs