Bildes

Raiva zīmējums un vēstule ir starp 20 labākiem radošo darbu konkursa "Es gribu jums pateikt..." autoru darbiem, kuri tiek publicēti Bildēs par Dzīvi. Konkursa mērķis bija veicināt atkarību profilakses aktivitātes, aicinot bērnus un jauniešus ar radošo darbu palīdzību izteikt savas domas saistībā ar atkarības vielām un to lietošanu. Konkursam tika iesniegti 146 darbi no 24 Rīgas skolām. Konkursu rīkoja RD LD veselības pārvaldes sabiedriskās veselības veicināšanas un profilakses nodaļa.


Raivis Rēvelis 9. klase


Sveicināts, lasītāj!


Manas atkarības. Kādas tad tās ir? Laikam tās ir tādas lietas, par kurām nestāstu savai mammai, bet tās mani satrauc un nomoka. Ir daudzas lietas, par kurām baidos ar kādu runāt. Tagad skolotājs piedāvāja uzrakstīt konkursam un apsolīja, ka nevienam neko nestāstīs, viss paliks tikai vēstulē. Tad jau labi. Tad jau kādam varu pastāstīt par savām problēmām, par savām atkarībām, par draugu atkarībām.

Reiz es gāju pa ceļu, kad biju mazāks, un redzēju, ka citi pīpē. Es arī pamēģināju šo atkarības vielu, ko sauc par cigareti. Tā es ievilku pirmo dūmu, sāku uzreiz klepot... Pēc gada es atkal) pamēģināju smēķēt, man iepatikās. Tas parasti notikās kopā ar draugiem, negribējās atteikt, kad piedāvāja.

Vēlāk, kopā ar draugiem sāku lietot arī alkoholu. Alu, sidru. kokteiļus. liķierus, šņabi, u.c. liekas, ka esmu pamēģinājis visas alkohola markas. Man tas patika ļoti, ļoti, bet tas bija arī kaitīgi, es to apzinājos. Skolā uzzināju, ka alkohols un cigaretes kaitīgi iedarbojas uz imūnsistēmu. tām ir blakus efekti, piemēram, ja piedzeras, tad ,.rauj uz korķi". Es apzinos, ka daru nepareizi, bet nevaru atteikties, dažreiz draugi pat piespiež dzert un pīpēt . Kompānijā grūti atteikt. Saprotu, ka esmu jau kļuvis atkarīgs, bet man tas ir iepaticies. Mamma mani šad tad sarāj, bet cenšos viņai neko neteikt un slēpju patiesību. Varbūt viss pāries pats.

Pazīstu draugu, kurs lieto narkotikas. Narkotiku ietekme uz cilvēka organismu ir ļoti, slikta un graujoša. Viņš to zina, un es to zinu. Es atturos, bet draugs lieto. Cera, ka man būs tik daudz spēka, spēšu atturēties un vismaz narkotikas nelietošu. Zinu, kad izaugšu liels, kļūšu labāks, nedzeršu vairs un varbūt arī nepīpēšu vairs. To rādīs laiks.



9. klases skolēns- Raivis


Radošo darbu konkurss „Es gribu jums pateikt..."




Bilde ©narcomania.lv






Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs