Bildes

Amandas zīmējums un vēstule ir starp 20 labākiem radošo darbu konkursa "Es gribu jums pateikt..." autoru darbiem, kuri tiek publicēti Bildēs par Dzīvi. Konkursa mērķis bija veicināt atkarību profilakses aktivitātes, aicinot bērnus un jauniešus ar radošo darbu palīdzību izteikt savas domas saistībā ar atkarības vielām un to lietošanu. Konkursam tika iesniegti 146 darbi no 24 Rīgas skolām. Konkursu rīkoja RD LD veselības pārvaldes sabiedriskās veselības veicināšanas un profilakses nodaļa.


Amanda Špakovska 7.a klase


Mīļo mammu, es gribu Tev pateikt paldies par visiem šiem pieciem gadiem, kad Tu mums pirki viskautāko, kaut arī Tev nebija nauda, un kad Tu sabojāji savu veselību, strādādama vaigu sviedros, lai tikai mums būtu nauda, par ko paēst un izdzīvot. Es zinu, ka es Tev bieži kliedzu virsū, ka tētis ir labāks un ka es gribu iet dzīvot pie viņa, bet es bieži vien tā nemaz nedomāju un to visu pasaku emociju uzplūdumā, kad esmu ļoti dusmīga.

Es zinu, ka Tev ir grūti visu dienu strādāt un pēc tam mācīties un ka Tev nav laika arī darīt mājasdarbus, bet kādēļ man viss ir jādara vienai? Man krīt uz nerviem, ka Samantai nekas nav jādara. Viņa savā vietā var nemazgāt grīdu, un tad Tu neko nesaki, bet, kad es nenomazgāju traukus, Tu kliedz man virsū. Un kad mēs strīdamies, man ir apnicis, ka Tu visu laiku aizvaino tēti un saki, ka alimenti, ko viņš maksā, ir tikai ēdamajam, kaut arī es zinu, ka par tiem alimentiem es varētu izdzīvot mēnesi.

Labi – piedod un tagad pārlasi atkal vēstules pirmo daļu!

Mīļo Tēti! Man ļoti patīk, ka Tu dzīvo kopā ar Lieni un ka esi laimīgs, bet dažreiz Tu neredzi, kāda Liene ir. Labi Liene vēl nav ne vainas, bet Kristīni es daudzreiz vienkārši nevaru ciest: kad mēs aizbraucam pie Tevis, man jau ir apnicis tupēt mājās un bieži vien sēdēt, skatīties televizoru vai sēdēt pie kompja. Es gribu arī aizbraukt kaut kur citur, nevis visu laiku staigāt uz Ziedoni. Bet es Tev gribēju pateikt arī paldies par daudzām citām lietām: par to, ka palīdzi man mācīties, par to, ka maksā alimentus, jo citi tēti, kad šķiras, vienkārši pamet savus bērnus. Es Tevi ļoti, ļoti mīlu. Tu esi labākais pasaulē. Bučas.

Un Tev, mām, arī daudz, daudz bučas, un es arī mīlu Tevi, neskatoties uz visu, ko esmu pateikusi.


 

Amanda Špakovska



Radošo darbu konkurss „Es gribu jums pateikt..."




Bilde ©narcomania.lv






Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs