Bildes

Alīnas zīmējums un vēstule ir starp 20 labākiem radošo darbu konkursa "Es gribu jums pateikt..." autoru darbiem, kuri tiek publicēti Bildēs par Dzīvi. Konkursa mērķis bija veicināt atkarību profilakses aktivitātes, aicinot bērnus un jauniešus ar radošo darbu palīdzību izteikt savas domas saistībā ar atkarības vielām un to lietošanu. Konkursam tika iesniegti 146 darbi no 24 Rīgas skolām. Konkursu rīkoja RD LD veselības pārvaldes sabiedriskās veselības veicināšanas un profilakses nodaļa.


Alīna Andersone 8.a klase



Sveiks manu tēti!

 

Tu esi labākais no labākajiem, tādus kā Tu jāsargā, jo pasaulē nav daudz labu cilvēku! Tu esi labākais tētis un vīrs!

Katru dienu, stāvot tev blakus jūtu to siltumu, kuru izstaro tavs smaids, to mīlestību, kuru izstaro sirds. Šīs jūtas Tu katru dienu dāvā man. Mīļo tēti, es Tevi ļoti mīlu neskatoties uz to, vai Tu esi mīļš vai nejauks, bargs vai labs. Bet tomēr Tu man esi kas vairāk nekā tēvs. Tu esi mans labākais draugs. Tu vienmēr esi bijis atklāts un patiess. Ar Tevi vienmēr var parunāt, Tu sapratīsi un palīdzēsi.

Atceries, kā futbolu spēlējām? Kā mājasdarbus kopā pildījām. Es gribu pateikt lielu paldies, par to laiku un spēku, kuru Tu esi veltījis man, manai izaudzināšanai. Tu centies mani izaudzināt kā labu meitu, jautru sarunu biedru un saprotošu draugu. Lūdzu, piedod mani par tām reizēm, kas nācās tevi sāpināt, tas nebija tīšām, pats saproti, dzīvē viss var gadīties.

Es gribu pateikt Tev, ka šī situācija mani ļoti uztrauc, ar katru dienu kļūst vairāk narkomānu, vairāk jauniešu, kas pīpē. Pati saprotu kā būt atkarībniekam, pati arī biju atkarībnieku pasaulē. Es uzskatīju, kas tas ir stilīgi, ka esmu jau pieaugusi. Mīļo tēti, pīpējot katru cigareti domāju par Tevi, par Tavu skaisto smaidu, es uzskatīju, ka cigarete novērš visas problēmas, bet tās vairāk un vairāk iesaistīja mani nepatikšanās, bet tu biji tik mīļš pret mani, tu atvēri man acis uz plašo pasauli un es sapratu, ka šis kaitīgais ieradums mani bojā, bojā manu tēlu. Domāju, ka atmest grūti, bet izrādījās savādāk, daudz vieglāk, vajadzēja tikai noticēt saviem spēkiem.

Šī bija mana pirmā pieredze, sapratu, ka atkarībnieku tikai jāuzlek uz pareizajām sliedēm, pārējo viņš veiks pats. Dārgo tēti, es priecājos, ka atmetot kļuva par vienu smēķētāju mazāk.


Tava mazā meitiņa



Alīna Andersone






Radošo darbu konkurss „Es gribu jums pateikt..."




Bilde ©narcomania.lv






Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs