Bildes

Lauras zīmējums un vēstule ir starp 20 labākiem radošo darbu konkursa "Es gribu jums pateikt..." autoru darbiem, kuri tiek publicēti Bildēs par Dzīvi. Konkursa mērķis bija veicināt atkarību profilakses aktivitātes, aicinot bērnus un jauniešus ar radošo darbu palīdzību izteikt savas domas saistībā ar atkarības vielām un to lietošanu. Konkursam tika iesniegti 146 darbi no 24 Rīgas skolām. Konkursu rīkoja RD LD veselības pārvaldes sabiedriskās veselības veicināšanas un profilakses nodaļa.


Laura Alise Dupuža 6.a klase



Mīļie vecāki!

 

Pasaulē ir daudz un dažādas atkarības vielas; piemēram alkohols, narkotikas, cigaretes un vēl daudz kas cits. Cilvēki jau no laiku pirmsākumiem ir ieguvuši vielas no augiem un tās lietojuši. Cilvēkiem patīk bojāt savu un citu cilvēku veselību.

Mammu, es zinu, ka tu rūpējies un uztraucies par mani, bet es esmu saprātīga. Mēs esam runājušās par atkarību izraisošajām vielām. Tev labi padodas stāstīt man par to kas ir labi un kas - slikti. Mēs esam runājušas par to, cik šīs vielas ir kaitīgas, bet es nevaru saprast, kāpēc tu sāki smēķēt!? Tu pati man stāstīji, kā smēķēšana ietekmē veselību un ka tiek sabojāti visi orgāni. Tu man vienreiz teici, ka Tu sāki smēķēt divdesmit gadu vecumā, bet kā pēc Tu tik agri sāki smēķēt!? Tu biji pieaugusi, un Tu varēji darīt to ko Tu gribi. Uz visām cigarešu paciņām taču ir rakstīts, ka tās ir kaitīgas.

Alkohols arī ir atkarīga viela, vai ne? Atceros, kad es biju mazāka, Tu man devi nogaršot vīnu. Man vīni negaršoja, bet tagad...?

Tu man stāstīji, ka Tavs brālis viesībās dzēra visu pēc kārtas, un mamma viņam atļāva nogaršot zinādama, ka pēc tam viņš to nožēlos. Nākamajā dienā viņš dabūja izbaudīt sliktas sekas...

Paldies arī Tev tēti, ka Tu mani pasargā no visām muļķīgajām rīcībām. Lai gan dažreiz Tu esi ļoti bargs Tu pamatoti vienmēr uz mani dusmojies.

Paldies Jums, ka pasargājat mani no tā, kas notiek šodien.




Jūsu meita,

Laura Alise Dupuža





Radošo darbu konkurss „Es gribu jums pateikt..."




Bilde ©narcomania.lv



Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs