Bildes

Ziedojumu kastītes stāsts ir viens no 20 labākiem radošo darbu konkursa "Es gribu jums pateikt..." autoru darbiem, kuri tiks publicēti Bildēs par Dzīvi. Konkursa mērķis bija veicināt atkarību profilakses aktivitātes, aicinot bērnus un jauniešus ar radošo darbu palīdzību izteikt savas domas saistībā ar atkarības vielām un to lietošanu. Konkursam tika iesniegti 146 darbi no 24 Rīgas skolām. Konkursu rīkoja RD LD veselības pārvaldes sabiedriskās veselības veicināšanas un profilakses nodaļa.


Es gribu jums pateikt



Šobrīd ļoti bieži piemin vārdu – nabadzība. Par to raksta žurnālos, laikrakstos. Runā televīzijā un radio, ka ģimenēm trūkst naudas, lai iegādātos pārtiku.

Daudzi palikuši bez darba, pat bez mājokļa. Viņi savā dzīvē ir pazaudējuši gandrīz visu - ģimeni, draugus. Savas skumjas un neveiksmes slīcina alkoholā. Tēvi ir pametuši savus bērnus, bet mātes ir aizbraukušas uz ārzemēm.

Tā es, ziedojumu kastīte, vēroju visu no malas. Es atrodos lielveikalā, drošā vietā pie kases. Man garām paiet simtiem cilvēku, kuri mani aplūko. Es saņemu arī lielās naudas zīmes, bet visbiežāk – santīmus.

Bieži ieskatos iepirkumu grozos, citi piestumjas ar lieliem ratiem, kur iekšā atrodas pārtika un dažādi kārumi. Pie kases piestāj jaunieši, kuriem grozos ir alkohols un cigaretes. Pienāk arī cilvēki, kuru rokas trīcēdamas skaita santīmus.

Pienāk pie manis jauna māmiņa ar bērnu rokās un ieliek kastītē lata gabalu. Es ieskatos jaunās sievietes acīs, tās ir saraudātas. Dzirdu, ka meitenītei saka: „Šodien maizīti ēdīsim bez sviesta."

Jutu, ka visa norasoju, bet varbūt tās bija asaru lāses, kas noritēja pār mani.



Vladislavs Losevičs




Radošo darbu konkurss „Es gribu jums pateikt..."




Bilde ©narcomania.lv



Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs