Bērniem ar autismu integrācijas un socializācijas veicināšana dienas nometnē “Kopā jautri” 2018 
 
 
Skolēnu pavasara brīvdienās no 12. līdz 15.martam arī mēs piedzīvojām četras prieka, pārsteigumu un izaicinājumu piepildītas dienas nometnē bērniem ar autismu “Kopā jautri”, kā arī viņu brāļiem, māsām un draugiem. Nometnes mērķis bija bērnu integrācija, socializācija un kopīga saturīga laika pavadīšana. Šo četru dienu laikā bērni ieguva jaunus draugus, atrada jaunas intereses un izmēģināja lietas, ko iespējams, nekad pirms tam nebija mēģinājuši. 
 
Nometnes pirmā diena aizsākās ar nelielu satraukumu mums visiem, taču jau pirmajos mirkļos katrs spēja atrast sev domu biedrus un iesaistījās radošajās darbnīcās, kurās radīja krāsainus un iepriekš neredzētus mūzikas instrumentus, kas pēcpusdienā tika izmantoti muzikālās pasakas stāstīšanā. Paldies mūsu pirmās dienas īpašajiem ciemiņiem – Dace Pecolli Pezzoli un Pecolli ģimenei, kas iepriecināja mūs ne tikai ar skaistu burbuļu šovu, bet ļāva to radīt pašiem!
 
Nometnes otrā diena tika veltīta sportam un aizsākās ar olimpisko karodziņu izgatavošanas darbnīcu, turpinājās ar pašu gatavoto augļu iesmiņu baudīšanu kopā ar rīta tēju un noslēdzās RSU Sporta Klubs sporta zālē, apgūstot florbola elementus. Paldies sporta dienas īpašajam ciemiņam Edgaram, kas bija rūpīgi padomājis par piemērotām aktivitātēm mūsu nometnes dalībniekiem, kā arī florbola trenerim Andim Blindim.
 
Trešā nometnes diena bija pavisam radoša. Sakām milzīgu paldies mūsu mīļajai Līga Dumpe, kas ieradās ar milzīgu dažādu materiālu klāstu, starp kuriem katrs varēja atrast sev kaut ko sirdij tīkamu. Paldies arī topošajai māksliniecei Elijai, kas kopā ar nometnes bērniem radīja burvīgus darbus, kas jau drīzumā tiks iedzīvināti mūsu jaunajā pavasara labdarības atklātnīšu kolekcijā.
 
Nometnes noslēdzošā diena bija pavisam īpaša. Rīts aizsākās ar bērnu vadītu rīta apli un spēlēm. Dienas tēma “eksperimenti” aizsākās ar radošu pieeju rīta tējas uzkodu pagatavošanai, kurā bērni no augļiem un dārzeņiem radīja ēdamās gleznas. Plastilīna darbnīcā tapa kopglezna un kopbilde un tad iemēģinājām roku eksperimentos, radot īstus vulkānus visās varavīksnes krāsās. Par slepeno, bet foršo eksperimentu ar Coca cola vannas istabas izlietnē, ko demonstrēja nometnes dalībnieks Eduards, mēs jums nestāstīsim :) 
 
Noslēgumā mēs redzējām neiedomājamus brīnumus no Laboratorium.lv , kas paveikti ar slāpekli. Taču gaidītākais nometnes brīdis bija saldējuma darbnīca, kurā roku pielika katrs mūsu dalībnieks. 
 
 
Lai arī dienas aktivitātes nometnē beidzās 15:00, mājās nesteidzās, ne bērni, ne mammas. Katram gribējās uzkavēties ilgāk, aprunāties un pabūt kopā!
 
Sakām sirsnīgu paldies visiem mūsu nometnes atbalstītājiem:
- mūsu dienas centra “Solis Augšup” komandai, kas savas darba dienas bija pakārtojuši nometnes grafikam, lai viss izdotos lieliski;
Jauniešu Pastorālā Māja jauniešiem un viņu draugiem – šiem jauniešiem ir plašākās un lielākās sirdis, kurās mājo daudz mīlestības un pieredzes darbā ar mūsu bērniem;
Zvaigzne ABC par grāmatiņām;
Rāmkalni par gardajiem našķiem un limonādēm;
Mārtiņa Burbuļi par burbuļu šķidrumu;
- Pezzolli ģimenei par lielisko burbuļu šovu;
- Līgai Dumpei par neaizmirstamām mākslas darbnīcām;
Stradiņa universitātes sporta klubam, florbola meistaram Andim Blindim;
Āgenskalna Baptistu Draudze par sirsnību un iespēju izmantot telpas;
Kafejnīca Kult kafe par garšīgajām un dāsnajām pusdienu porcijām;
- ziedotājiem Irinai Pētersonei un Eņģeļu ģimenei;
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam par atbalstu nometņu organizēšanas finansēšanas konkursā.
 
Bet vislielākais Paldies ir jums – vecāki, ka uzticējāt savus bērnus, ļāvāt būt ar viņiem kopā, iepazīt un tik daudz mācīties.
 
Uz tikšanos nākošajā nometnē!
 
 
Biedrība "Nepaliec Viens" 
 
 
Bilde ©

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs