Bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām vasaras nometnē Bruknā 2017

 

 
Jūnija nogalē Bruknas muiža uzņēma 13 bērnus ar īpašām vajadzībām, viņu vecākus, māsas un brāļus, un brīvprātīgos. Nometne ir viena no aktivitātēm projektā “Mīlestības graudi” kuru īsteno Jauniešu Pastorālās mājas jaunieši sadarbībā ar organizāciju “Caritas Latvija”.
“Šodien jums notiks vissvarīgākā sastapšanās. Sastapšanās ar Jēzu. Ievainotajos, nesaprastajos, atstumtajos,” ar šādiem vārdiem priesteris mises laikā uzrunāja brīvprātīgo komandu, kas gatavojās drīzumā sagaidīt mazos un pavadīt kopā ar viņiem dažas prieka pielietas dienas.
 
Tikšanās noritēja četras dienas, to laikā devām iespēju bērniem atpūsties un jautri pavadīt laiku. Bērniem tika organizētas mākslas un mūzikas nodarbības, piedāvātas dažādas spēles un aktivitātes. Tika gatavoti rāmīši, cepti cepumi, spēlēti instrumenti un pat sarīkota dzimšanas dienas ballīte. Vecākiem tika nodrošināta atsevišķa programma - mammas un tēti varēja atpūsties un kā muižnieki staigāt pa Bruknas garajiem gaiteņiem, dalīties pieredzē un redzēt, ka viņu bērni ir aprūpēti, pieņemti un mīlēti.
 
Šīs tikšanās laiks bija īpašs brīvprātīgajiem, kuri vēlējās mācīties, iegūt jaunu pieredzi un pavadīt laiku ar bērniem. Katrīna, viena no lieliskā brīvprātīgo kolektīva dalās savos iespaidos: “Kopā būšana ir tas, kas, manuprāt, raksturoja šo nometni. Darbojoties kopā ar bērniem, sarunājoties ar vecākiem, kā arī vakarējot kopā ar citiem brīvprātīgajiem laiks ieguva pavisam citu vērtību.
 
Katrs mirklis bija piepildīts ar emocijām, darbību, sarunām un vēl daudz ko citu. Laiks, ko varēju pavadīt kopā ar bērniem un viņu ģimenēm, bija pārsteigumu, aizkustinājuma un liela prieka pilns. Mīlestība, spēks un gaišums, kas staro no šīm ģimenēm, ir apbrīnojams. Un šie bērni tiešām ir īpaši. Un man šķiet, ka ne jau viņu vajadzības padara viņus īpašus (jo viņiem ir vajadzīga mīlestība, gaišums, klātbūtne, rūpes un atbalsts kā ikvienam), bet gan tas, ar kādu interesi viņi vēro pasauli, ar kādu atvērtību viņi dāvā savu prieku un mīļumu apkārtējiem cilvēkiem, ar kādu degsmi viņi dara to, kas viņiem patīk un sagādā prieku. “
 
 

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.

 
 
Par piedzīvoto Bruknā Brigita stāsta tā: "Visspilgtāk man atmiņā paliks šo bērnu patiesums, neviltotais prieks un laiks, kuru pavadījām kopā. Bruknā pavadītais laiks, šeit saņemtais prieks un mīlestība ir tas, kas turpinās sildīt manu sirdi arī drūmās, aukstās un lietainās dienās. Un es ticu, ka ne tikai manu sirdi! :)"
 
Lai arī Tavu sirdi šajā lietainajā dienā silda atmiņas par mūsu tikšanos bērniem ar īpašām vajadzībām!
 
 
 
 
Izsakām sirsnīgu pateicību nometnes dalībniekiem, vecākiem par uzticēšanos un visiem atbalstītājiem – Kalna svētību kopiena/Brukna, pr. Andrejam Mediņam un pr. Modris Lācis. SIA Smilšu lampas par sensorām spēlēm un Latvijas Zaļais Punkts par ziedotajām pudelēm. Betānijas Dominikāņu māsām un Brūveru ģimenei par transportu, LU Stradiņa koledžas Sociālās rehabilitācijas kursa studentiem, fotogrāfei Natālijai Golubovai par nodarbības vadīšanu, Laurim Valteram par koncertu.
 
Sirsnīgs paldies visiem brīvprātīgajiem!
 
Paldies Caritas Latvija par sadarbību un "Bonifatiuswerkpar finansiālu atbalstu. 
 
Tiekamies augustā!
 
 
Jauniešu Pastorālā Māja
 
  
 
 
Bilde ©
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs