JMĢK Ligzdiņa: Mākslas terapijas nodarbības grūtniecēm 2014


Jauno Māmiņu (Ģimeņu) klubs „Ligzdiņa" šogad topošajām māmiņām piedāvā iespēju piedalīties mākslas terapijas nodarbībās. Mākslas terapija grūtniecības laikā palīdz sievietei līdzsvarot savu nervu sistēmu, mazināt grūtniecības un dzemdību komplikācijas, pēcdzemdību depresiju un depresiju grūtniecības laikā, kā arī palīdz nostiprināt ticību sev un saviem spēkiem.

Mākslas terapija ir cilvēka dvēseles, emociju, domu, pārdzīvojumu un jūtu neverbāla izpausme jeb atspoguļošana mākslas formā, kas ir iekšējs, dziļi dziedinošs process terapeitiskā nozīmē ar mērķi harmonizēt fizisko, psihisko un emocionālo kopveselumu.  Mākslas terapeits ar īpašām mākslas terapijas tehnikām palīdz atveseļoties no emocionāliem pārdzīvojumiem, krīzēm, psihiskiem, sociāliem un attiecību konfliktiem, veicina personības  pašizpratni un pašizaugsmi, attīsta radošumu un palīdz atbrīvoties, radot pozitīvas emocijas.

Mākslas terapija grūtniecības laikā palīdzēs:
- Atslābināties un iejusties topošās mātes lomā,
- Mazināt satraukumu un bailes par grūtniecības iznākumu un gaidāmajām dzemdībām,
- Mazināt grūtniecības un dzemdību komplikācijas,
- Mazināt depresiju grūtniecības un pēcdzemdību periodā,
- Līdzsvarot emocijas un uzlabot spēju veidot attiecības,
- Caur radošumu un pozitīvām emocijām uzlabot pašsajūtu.

Vienā nodarbību kursā ir paredzētas 10 nodarbības, katra 90 minūtes gara. Nodarbības tiek plānotas divas reizes nedēļā. Grupa tiek veidota no 12 dalībniecēm, kurām ir līdz 30. grūtniecības nedēļai (ieskaitot). Dalībniecēm nav nepieciešamas iepriekšējas zināšanas mākslā, nepieciešama tikai vēlme darboties ar mākslas materiāliem un piedalīties visās terapeitiskā kursa nodarbībās.

Nodarbības vadīs sertificēta ārste - ginekoloģe - dzemdību speciāliste un Mākslas terapeite Dr. Dita Baumane-Auza (www.auzaart.lv).

Lai piedalītos nodarbībās ir nepieciešams iepriekš pieteikties no 11. augusta līdz 11. septembrim, tālrunis: +371 29228126 vai sūtot e-pastu uz:
 
 
Dalība nodarbībās un konsultācijas ir par brīvu. Nodarbībās nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti. 
 
 

JMĢK Ligzdiņa
 
 

Atvērt mobilās ierīcēs QR kods
ATBALSTA
Borisa un Ināras Teterevu Fonds
 
 
 
 

Bilde ©


Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
7 + 4 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs