Paraksties 2014. gadā pie notāra par Latvijas bērnu nākotni
 

2013.gada 21.novembrī biedrība "Sargāsim mūsu bērnus!" Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza precizēto likumprojekta "Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā" tekstu un lūgumu reģistrēt to parakstu vākšanai. Centrālā vēlēšanu komisija lēmumu šajā jautājumā pieņēma 2013.gada 27.novembrī, reģistrējot parakstu vākšanai biedrības izstrādāto likumprojektu "Grozījumi bērnu tiesību aizsardzības likumā". 

Biedrība „Sargāsim mūsu bērnus!” 2013. gada 9.decembrī oficiāli sāka parakstu vākšanu par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā piedāvājot minētajā likumā veikt šādus papildinājumus.

  • Pirmais: Bērnu tiesību aizsardzības likuma 47. pantu izteikt šādā redakcijā:
    (4) „Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs dzimumaudzināšanai jābūt balstītai uz LR Satversmes 110. pantu. Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma ir aizliegta.”

Atgādinām, ka LR Satversmes 110. pants nosaka, ka laulība ir „savienība starp vīrieti un sievieti”.

  • Otrais: Bērnu tiesību aizsardzības likuma 50.1 panta 2. daļu izteikt šādā redakcijā:
    „Bērnu aizliegts iesaistīt skaistuma konkursos vai citos tamlīdzīgos pasākumos, kuru galvenais mērķis ir vienīgi viņa ārējā izskata vērtēšana. Bērnu kā dalībnieku vai skatītāju aizliegts iesaistīt pasākumos, kuru mērķis ir viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma.”

Atgādinām, ka visi oficiāli pieaicinātie eksperti, ieskaitot Tieslietu ministriju, Labklājības ministriju un Tiesībsarga biroju, bija PRET šādu grozījumu veikšanu, jo tie esot pretrunā Eiropas vērtībām. Neskatoties uz to, Centrālā vēlēšanu komisija nobalsoja PAR.

 

Kā par šo iniciatīvu parakstīties? Lūk, īsa instrukcija:

1.  Jūsu parakstu var apliecināt IKVIENS Latvijas notārs. Lapā Latvijas notārs Jūs atradīsiet pilnu notāru sarakstu ar to adresēm un darbalaiku.

2. Ierodoties pie notāra, Jums līdzi jāņem PASE un DIVI eiro ASTOŅDESMIT ČETRI eirocenti (Eur 2,84) - tā ir paraksta apliecināšanas cena. Grozījumu tekstu līdzi nav jāņem, jo tas jau ir pie notāra.

3. Jums jāzina, par ko Jūs parakstāties un tas jāpaziņo notāram. Jūs parakstāties par GROZĪJUMU VEIKŠANU BĒRNU TIESĪBU AIZSARDZĪBAS LIKUMĀ.

4. Lapu ar notāra apliecināto Jūsu parakstu ir JĀATSTĀJ PIE NOTĀRA. Mēs, parakstu vākšanas organizatori, visas šīs lapas savāksim centralizētā veidā - tā būs ērtāk mums visiem. Ja kāda iemesla dēļ Jūs šo lapu tomēr būsiet paņēmis līdzi, tādā gadījumā Jums tā jānosūta uz adresi:

„Sargāsim mūsu bērnus!”
a.k. 70
Rīga, LV-1010

Parakstu vākšanas anketu var izdrukāt ŠEIT.

Referendumā (līdz 2014. gada novembrim) drīkst piedalīties tikai pilngadību sasnieguši Latvijas pilsoņi.

 

Daži padomi no tiem, kas jau parakstījušies.

Vispirms jāatrod notārs, kas ir tuvāk mājām, tuvāk darbam. Notāru saraksts ir ŠEIT. Iepriekš vajag noteikti piezvanīt un pateikt, ka tu gribētu aiziet parakstīties par grozījumiem Bērnu Tiesību Aizsardzības likumā. Iespējams, kāds notārs varētu atbildēt, ka neko nezina. Taču tu vari būt pirmais, kas viņam to paziņo.

Lai viss notiktu ātrāk, raitāk notāra birojā, mēs e-pastā nosūtījām savus vārdus, uzvārdus, personas kodus, lai notārs varētu sagatavot dokumentu. Tad vienojāmies par vizītes laiku. Aizbraucām, aizpildījām veidlapu tur uz vietas. Taču šo veidlapu, vari paņemt līdzi pats, jo varētu būt, ka notāram tādas nav. Kad sazinājos ar biedrības pārstāvjiem, viņi teica, ka parakstu vākšanas anketa ir izsūtīta visiem notāriem. Par to apjautājies, lai tavs brauciens nav velts.

Biedrības informatīvajā materiālā ir rakstīts, ka dokumenti jāatstāj pie notāra un ka biedrība pati to paņems, mūsu gadījumā dokumentus lika paņemt līdzi un pašiem nodot biedrībai. Kas zina, varbūt tā pat ir labāk, jo vismaz zini, ka dokuments ir sasniedzis adresātu.

 

Ja Jums radīsies kādi jautājumi, zvaniet uz šiem tālruņiem:

  • 25708484 (Rīga)
  • 26437745 (Jūrmala)
  • 29547791 (Daugavpils)
  • 22836906 (Rēzekne)
  • 26535280 (Ludza)
  • 2204137 (Ventspils)
  • 28802500 (Liepāja)

Ja Jūs dzīvojat pilsētā, novadā, kurā nav mūsu pārstāvja, zvaniet 25708484 vai rakstiet uz mūsu elektronisko adresi: 

Aicinām visus mūsu domubiedrus nekavēties ar došanos pie notāra. Lai arī nepieciešamo 30 000 parakstu savākšanai atvēlētais laiks ir viens gads, pieredze rāda, ka tas, kas nenotiek ātri, parasti nenotiek nekad. Ja reaģēsim ātri un pie notāra dosimies nekavējoties - tā būs referenduma panākumu ķīla.

 

Papildus uzziņām: Jeļena +371 29220334 

Atvērt mobilās ierīcēs QR kods
 
 
 
 
 
 
 
Bilde ©earlyyearschildcare




 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
1 + 5 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs