Foto konkurss 8.-12. klašu skolēniem „Mana Lāčplēša diena”


Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem, skolēni tiek aicināti ar bildēm pastāstīt, ko katram jaunietim nozīmē Lāčplēša diena. Toreiz, 1919.gada 11.novembrī, izšķīrās tikai pirms nepilna gada dibinātās Latvijas valsts liktenis. Lāčplēša dienā mēs pieminam tos Latvijas armijas karavīrus, kas izcīnīja Latvijas valsts neatkarību

Ikviens 8.-12.klašu skolēns ir aicināts iesūtīt paša uzņemtu digitālu fotogrāfiju, kurā atainots, ko tieši viņam nozīmē Lāčplēša diena. Fotogrāfijai jāpievieno arī nosaukums, un, ja autors vēlas, īss idejas apraksts.
 
Iesūtītās fotogrāfijas vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra direktors Druvis Kleins, Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāvis, kā arī profesionāls fotogrāfs.
 
Desmit labāko darbu autorus gaida balva – Ādažu nacionālā mācību centra apmeklējums un unikāla iespēja vērot karavīru paraugdemonstrējumus. Tāpat paredzētas pārsteiguma balvas skolotājiem, kuri savus audzēkņus atbalstījuši dalībai šajā konkursā. Atzīmējot Lāčplēša dienu, Saeimā plānota šo fotogrāfiju izstāde, kā arī uzvarētāji varēs ekskursijā apmeklēt parlamentu.
 
 
Konkursu rīko Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.
 
Skolēni aicināti sūtīt fotogrāfijas līdz šī gada 28.oktobrim uz e-pastu vai datu nesējā ar pastu uz Jēkaba ielu 11, Rīgā LV-1811, norādot savu vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, saziņas tālruņa numuru un e-pasta adresi.
 
 
 
 


Nepaliec Viens
 





Bilde ©




 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
6 + 3 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs