Ventspils Kultūras centrā veltīts koncerts solistei Alīdai Vānei
 
 
Kultūras biedrība Baltais sapnis 11.oktobrī plkst. 18.00 Ventspils Kultūras centrā aicina uz klasiskās mūzikas koncertu, kas veltīts solistei Alīdai Vānei. Piedalīsies jaunie mākslinieki- koncertmeistare Ērika Apeine, soprāns Laima Lediņa un baritons Rihards Millers. Programma- krāsaina un bagāta emocionālajā veidolā, ar plašu muzikālo amplitūdu- skanēs ārijas, sākot no Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas Mesija līdz Džordža Geršvina populārākajām operārijām un humora devu koncerta izskaņā. Ieeja bez maksas.
 
Koncerta vadītāja, muzikoloģe Vaida Salmiņa pastāstīs par Ventspilī dzimušās Alīdas Vānes radošo mūžu, kas līdzīgs krāšņai rozei, ziedot un dziedot uz Itālijas operskatuvēm, Amerikā, Argentīnā, Urugvajā, Čīlē, Holandē. Visur sveikta ar ovācijām, tikai mājās- Latvijā- palikusi neatzīta. Vai gan šodien situācija mākslas pasaulē ir citādāka nekā iepriekšējā gadsimtā?

Jā! Būs citādāka! Ērika, Rihards un Laima ir strādīgi, talantīgi, degsmes pilni jaunie mākslinieki, kuri apveltīti ar pozitīvo starojumu un vēlmi darīt savu laiktelpu gaišāku ar savu darbu, ar mūziku.
 
Jaunie mākslā!- tas ir aicinājums un pamudinājums arī citiem talantīgajiem jauniešiem iet savu ceļu mākslas pasaulē. Tieši tādēļ koncertu atklās Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi- soliste Luīze Līza Sultanova; koncertmeistare Irīna Kušnirenko, vokālais pedagogs Gatis Poriņš un altists Dāvis Sliecāns; koncertmeistare Daira Štrausa un pedagogs Andris Puziņš.
 
Jaunie mākslā!- tās ir jaunas vēsmas arī klausītājiem- ilggadējiem kultūras pasākumu apmeklētājiem.
 
Koncertā piedalīsies:
  • Laima Lediņa, soprāns,
  • Rihards Millers, baritons,
  • Ērika Apeine, koncertmeistare,
  • Venstpils mūzikas vidusskolas audzēkņi.
 
  
Ventspils Kultūras centrā veltīts koncerts solistei Alīdai Vānei
 
 
 
Koncertu atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Koncertu organizē Kultūras biedrība Baltais sapnis. Uzziņām: Ligita Ādamsone, +371 28442744 vai 




Nepaliec Viens

QR kods mobilām ierīcēm











Bilde ©



Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
7 + 3 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs