Konference 2013: Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīga. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā
 

Lai aktualizētu sabiedrības veselības nozīmi cilvēkresursu stiprināšanā kā ekonomiskās attīstības pamatu Rīgas pilsētas pašvaldībā, kā arī, lai arī informētu speciālistus un iedzīvotājus par sabiedrības veselībā iesaistīto sektoru īstenotajām programmām, pasākumiem un aktivitātēm, 19.aprīlī no plkst. 9.30 – 15.20, Rīgas Kongresu namā, Kr. Valdemāra ielā 5, lielajā zālē tiek rīkota konference „Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīga. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā."
 
Sabiedrības veselība un labklājība ir sociālekonomiskās un fiziskās vides, kā arī iedzīvotāju spējas izdarīt veselīgu izvēli un viņu dzīves apstākļu izpausme.

Ir zināms, ka sabiedrības veselību neveido vienīgi veselības nozares darba rezultāti – efektīva pieeja veselības pilnveidošanā prasa, lai visi sabiedrības sektori būtu atbildīgi par savu īstenoto programmu ietekmi uz veselību un iesaistīti starpsektorālā darbā sabiedrības veselības veicināšanā. Kopš 2012. gada 15. maija ir apstiprināta Rīgas pilsētas pašvaldības Sabiedrības veselības stratēģija „Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīga" 2012.- 2021. gadam, izstrādāta stratēģijas programma un rīcības plāns, kā arī izveidota Rīgas pilsētas pašvaldības Veselības padome, kura koordinē un īsteno starpsektorālo sadarbību sabiedrības veselības jomā pilsētā.

Nepilna gada laikā ir izveidojies veiksmīgs starpinstitūciju dialogs, attīstās motivējoša sadarbība starp pašvaldības institūcijām, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotāju grupām. Tā ir iespēja īstenot Pasaules Veselības Organizācijas 2006. gadā definēto principu „Veselība visās politikās" pilsētas pašvaldības līmenī.
 
 
 
 
Bildēs par Dzīvi...
 
 
 




Bilde ©ld.riga

 
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
5 + 3 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs