Andas Lāces personālizstāde „LOVE” Rīgas Doma baznīcas dārza galerijā

No 2. novembra līdz 2. decembrim katru dienu no plkst. 10:00 līdz 17:00 Rīgas Doma baznīcas dārza galerijā ir apskatāma mākslinieces Andas Lāces personālizstāde „LOVE", kas tapusi pateicoties sabiedriskajai kustībai „Mans Doms". Māksliniece ir izvēlējusies runāt par stāvokli, kas skar ikvienu cilvēku – mīlestību, šoreiz, piedāvājot sev raksturīgā izteiksmes valodā veidotos tēlus ietērpt porcelānā. Jau kopš pirmajām personālizstādēm Anda Lāce nemitīgi meklē saviem šķietami naivajiem cilvēkstāstiem materiālus un izteiksmes formas, kas atrodas arī ārpus glezniecības tehnikas, izrādot īpašu interesi par tēlniecību. Nosaukums „LOVE" izmantots kā starptautisks apzīmējums mīlestībai, akcentējot tās dažādās formas, kas var būt gan cēlas kā darbiem izmantotais porcelāns, gan plūstošas kā figūru akvarelīgā forma.

Idejas pamatā ir skaidras, pozitīvas noskaņas raisošas vadlīnijas, tomēr abstrahētās, it kā pēc nejaušības principa būvētās figūras un daudznozīmīgais izstādes nosaukums pieļauj plašus asociatīvos ietilpinājumus. Gala rezultātā māksliniece vienkārši vēlas atgādināt un runāt par mīlestību, lai celtu uz pjedestāla un liktu auglīgā zemē no jauna labāko, kas cilvēkam dots.

Anda Lāce ir jauna, talantīga māksliniece, kas savu profesionālo varēšanu ir pierādījusi gan lokālā, gan arī plašākā mērogā. 2008. gadā ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozarē, kā arī papildus izglītojusies Mančestras Metropolitēna universitātē Lielbritānijā (2005). Pavisam līdz šim sarīkojusi sešas personālizstādes, kļūstot arī par vienu no Galerijas 21 pārstāvētajām māksliniecēm un piedalījusies grupas izstādēs gan Latvijā, gan Krievijā, Dānijā un Vācijā. Māksliniece ir vairākkārt nominēta Purvīša balvai, tai skaitā 2010. gadā par izstādi „Neizdibināmās takas" Galerijā 21. Andas Lāces darbi atrodas kolekcijās Latvijā, Somijā, Anglijā, Šveicē un Marokā.

Par sabiedrisko kustību "Mans Doms": Sabiedriskā kustība "Mans Doms" ir Rīgas Doma un biedrības "Ascendum" ilgtermiņa sadarbības projekts, kas pievēršas Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanā. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu - koncerti, izstādes un citas aktivitātes visu vecumu auditorijai Rīgas Domā un Doma dārzā.

Par biedrību "Ascendum": Biedrība "Ascendum" ir sabiedriska organizācija, kas rosina un finansiāli atbalsta Latvijas sabiedriskās domas izaugsmi, veicinot tās iniciatīvas un procesus, kuros izpaužas attīstība un virzība uz augšu.


Atvērt ar mobilām ierīcēm QR kods

Šelda Puķīte











Bilde ©



Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
8 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs