Izstādes “Kalēju dzimta laikmetu griežos” atklāšana Mencendorfa namā 2012


Ikviens tiek aicināts piedalīties Latvijas Amatniecības kameras kalējmeistara un varkaļa, Tautas Daiļamata meistara Kaspara Auzas izstādes "Kalēju dzimta laikmetu griežos" atklāšanā š.g. 13. oktobrī pl.14.00 Mencendorfa namā Vecrīgā. Izstādē būs apskatāmi darbi no melnā metāla, vara, metāla ar stiklu un svarovska kristāliem, darināti 24 gadu garumā, no autora privātkolekcijas.

Kaspara Auzas darbi ir redzami dažādos publiskos un privātos projektos: "Lido", "Rozengrāls", "Black Balsam", Latvijā un Norvēģijā, sadarbībā ar arhitektiem, dizaineriem un restauratoriem.

Vidrižos kalējdarbnīcā "Kalnakalēji" notiek arī publiski pasākumi jaunlaulātajiem, tūristiem un skolas bērniem laimes pakava un naglas kalšanā kalējmeistara uzraudzībā. (www.kalumi.lv)

Izstāde "Kalēju dzimta laikmetu griežos" ir veltījums kalēja dzimtas profesionālajiem pirmsākumiem, kā turpinājums un atskaite meistara radošajai varēšanai. Izstādes autora pieredzi ir veidojusi māte - Tautas Daiļamata meistare, keramiķe Māra Auza, un tēvs Jānis Auza, kurš, būdams inžnieris, atbalstīja izvēli mācīties metālapstrādi Rīgas Industriālajā Politehnikumā pie Jāņa Bērziņa. Vislielāko iespaidu uz profesionālo izaugsmi atstājis studijas "Spanga" vadītājs Tautas mākslinieks Džems Bodnieks, jo šajā laikā tapa vara trauki ar mūsu tautai spēcīgu simboliku.

Pats pirmsākums kalēja profesijas izvēlē meklējams vecvectēvā - Miķelis Tauriņš (1869-1931) Valmierā uzcēla darbnīcu kalšanai un čuguna liešanai, ražoja dampjus un traktorus, ko eksportēja arī ārpus Latvijas.
 
Izstāde būs atvērta no 14.oktobra līdz 11.novembrim.




kalumi.lv
Atvērt ar mobilām ierīcēm QR kods







Bilde ©




Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
7 + 6 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs