Bībeles svētki 2012


Latvijas Evaņģēliskā alianse (LEA), sadarbībā ar Rīgas kristīgajām draudzēm, jau trešo gadu rīko "Bībeles svētkus", kuri notiks 2012. gada 15. septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā.

15. septembrī jau no plkst. 11:00 Vērmanes dārzā būs iespēja iepazīties ar daudzām kristīgajām Baznīcām, draudzēm un kristīgajām organizācijām, kuras savos stendos caur radošām aktivitātēm prezentēs savu darbību. Kā arī notiks kristīgo grupu, izpildītāju koncerts un Psalmu lasījumi. Svētku centrālais pasākums - Brīvdabas ekumeniskais dievkalpojums sāksies plkst. 13.30 un tajā piedalīsies visu kristīgo konfesiju garīgie vadītāji un īpašās viešņas statusā šogad būs dziedātāja Ieva Akuratere.

Bībeles svētku noslēguma koncertā uz Vērmanes dārza skatuves kāps vairāki sabiedrībā pazīstami mūziķi - Valdis Indrišonoks, Rīgas Gospeļu koris, Viktors Isajevs, Kaspars Ezeriņš un citi.

Šogad par svētku galveno moto izvēlēti vārdi no 119. psalma: "Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums uz maniem ceļiem." "Dieva Vārds ir kā ceļvedis mūsu dzīvēm. Dievs visu ir atklājis Savā Vārdā, kā mums dzīvot, kādus likumus un principus ievērot, lai mēs būtu svētīti. Tāpēc arī izvēlētais moto ir gan kā apliecinājums, gan kā vēlējums," plašāk skaidro Bībeles svētku organizatore Ingūna Millere.

Kā uzsver svētku organizatori, Latvijas kristiešiem šī būs iespēja vienotībā apliecināt kristīgās vērtības un plašākai sabiedrībai atklāt Dieva Vārda nozīmību katra dzīvē. "Gan sabiedrība, gan reizēm paši kristieši nenovērtē Bībeles nozīmi, viņi to uztver kā parastu grāmatu, un tieši tādēļ Bībeles svētki ir veids, kā pateikt visai sabiedrībai, ka kristīgā Baznīca tic Bībelei kā nešaubīgam iedvesmotam Vārdam no Dieva," tā svētku nepieciešamību skaidro LEA prezidents Modris Ozolinkevičs.

Svētku organizatori cer, ka arī turpmāk šie svētki kļūs par labu tradīciju un iespēju reizi gadā visām kristīgajām Baznīcām, draudzēm un organizācijām vienoties, lai apliecinātu Dieva Vārdu un mudinātu sabiedrību pievērst uzmanību Bībelē atklātajām patiesībām. "Tā ir laba iespēja apliecināt, ka, lai arī mēs esam tik dažādi, mūs vieno Dieva Vārds," svētkus svinēt ikvienu draudzi aicina Ingūna Millere.

Iepriekšējos divus gadus Bībeles svētki pulcēja daudzus interesentus no visām Latvijas pilsētām, un tie norisinājās Rīgas Doma laukumā un vairākās Vecrīgas vietās.

Svētku programma (Doc). Papildus var lasīt www.lea.lv un www.facebook.lv





Latvijas Evaņģēliskā alianse





Bilde ©




Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
3 + 1 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs