Bildes


Saskaņā ar Ministru prezidenta rezolūciju, valsts pārvaldes iestādes un nevalstiskās organizācijas apspriež jautājumu par brīvprātīgā darba tiesiskā regulējuma pilnveidošanu. Viens no atbalstītākajiem priekšlikumiem paredz Civillikumā iekļaut normu par obligātu rakstveida līguma noslēgšanu starp brīvprātīgā darba devēju un brīvprātīgā darba ņēmēju.

Ar šo aptauju, kuru veido tikai no viens jautājums (Vai nepieciešams iekļaut Civillikumā normu, kas paredz, ka ar jebkuru, tai skaitā jaunieti, kas darbojas brīvprātīgi, ir obligāti slēdzams rakstveida līgums?), aptaujas organizatori vēlas noskaidrot, vai Jūs atbalstāt šādu priekšlikumu.


Ja šāda norma tiks iekļauta Civillikuma sadaļā par Brīvprātīgā darba līgumu, tad katram brīvprātīgā darba devējam obligāti būs jāslēdz līgums ar brīvprātīgā darba ņēmēju, arī ar jaunieti.

Biedrība "Nepaliec Viens" īstenojamajās aktivitātēs un projektos iesaistot brīvprātigos, tiek slēgti arī līgumi. Jāpiebilst, ka brīvprātīgā darba līgumam ir jābūt vienkāršam, tas nav nepieciešams katrai aktivitātei, bet tam ir jāveicina sasniegt veicamā darba mērķi. Tāpēc svarīgs ir līguma saturs, nevis līguima slēgšanas fakts.





Nepaliec Viens








Bilde ©




 

Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

Komentāri

0 # Varonis 2012-11-09 18:42
Cik ilgi notiks aptauja?
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
2 + 7 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs