Bildes


2012. gada 19.maijā, sporta centrā „Ķeizarmežs", Rīgā, Ezermalas ielā 30 notiks sacensības Paralimpiskās sporta dienas ietvaros. Sacensībās var piedalīties cilvēki ar invaliditāti gan pieaugušo, gan jauniešu grupās. Lai radītu veselīgu konkurenci sportistu starpā, kā sacensību dalībnieki tiks pieaicināti arī vadošie paralimpisko sporta veidu sportisti gan kā sacensību dalībnieki, gan arī, kā savu sporta veidu federāciju pārstāvji. Dalībnieku reģistrācija un klasifikācijas komisija darbosies no plkst. 9.00. - 9.45. Sacensību sākums plkst. 10.00.

Sacensības komandas sporta veidos – ratiņbasketbolā, sēdvolejbolā, individuālos sporta veidos – šahs, dambrete, šautriņu mešana, peldēšana, armreslings, poverliftings, novuss, galda teniss, galda hokejs, ratiņbasketbola soda metieni, stafete ar ratiņbasketbola elementiem.

Sacensību programma.

Sacensības notiks: 12 sporta veidos – orientējošie sacensību norises laiki:
- Šahs 10.00 – 15.00
- Dambrete 10.00 – 15.00
- Galda teniss 10.00 – 13.00
- Galda hokejs 11.00 – 15.00
- Peldēšana 13.00 – 16.00
- Šautriņu mešana 11.00 – 16.00
- Armreslings 13.00 – 16.00
- Poverliftings 13.30 – 14.30
- Novuss 12.00 – 16.00
- Sēdvolejbols 13.00 - 16.00
- Ratiņbasketbola soda metieni 10.30 – 16.00
- Stafete ar ratiņbasketbola elementiem 11.00 – 13.00

Sacensību noslēgums un apbalvošana 16.30. – 17.00



Sacensībās var piedalīties cilvēki ar invaliditāti, LPK federāciju un klubu biedri, un uzaicinātie viesi, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu. Katrs dalībnieks ar parakstu pieteikumā - pats atbild par sava veselības stāvokļa atbilstību sacensībām!

Viens sportists var startēt ne vairāk kā 3 sporta veidos (izņēmums ir šautriņu mešana un galda hokejs – šos sporta veidus drīkst izvēlēties papildus jau 3 esošajiem). Par bērnu piedalīšanos sacensībās ir atbildīgi vecāki, asistenti vai skolu pasniedzēji. Sporta kompleksā ir jāierodas sporta tērpā un sporta apavos, sacensību dalībniekiem obligāti, līdzbraucējiem - jābūt maiņas apaviem.

Pieteikšanās sacensībām līdz 07.05.2011. vakaram (plkst. 16.00), aizpildot pieteikuma formu un nosūtot to uz e-pastu ., vai zvanot pa tālruni 67311903.

Tiem dalībniekiem, kuri būs pieteikušies līdz noteiktajam datumam tiks nodrošinātas siltas pusdienas, T-krekls ar sacensību simboliku un dzeramais ūdens.

Dalībniekiem, kuri uz sacensību dienu būs ieradušies bez iepriekšējas pieteikšanās – pusdienas un T-krekls netiek garantēti, kā arī piedalīties varēs tikai vienā sacensību veidā.



SPORTA VEIDU NORISE

Šahs – sacensībās piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 18 gadiem un no 19 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Sacensības notiks pēc viena mīnusa sistēmas ar ierobežotu spēles laiku.

Dambrete – sacensībās piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 18 gadiem un no 19 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Sacensības notiks pēc viena mīnusa sistēmas ar ierobežotu spēles laiku.

Galda teniss – sacensībās piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 18 gadiem un no 19 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Sacensības notiks pēc izslēgšanas sistēmas, sacensību dalībnieku pāri tiks sastādīti pēc izlozes, katrā spēlē būs tikai viens sets līdz 11 p-tiem. Spēles par 3.vietu un 1.vietu būs līdz diviem uzvarētiem setiem līdz 11 p-tiem .

Galda hokejs – sacensībās piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 18 gadiem un no 19 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Sacensības notiks pēc izslēgšanas sistēmas, sacensību dalībnieku pāri tiks sastādīti pēc izlozes.

Peldēšana – sacensības piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 18 gadiem un no 19 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Sacensības notiks 25m distancē – trijos peldēšanas veidos, brīvajā stilā, brasā, uz muguras. Sacensībās piedalās tikai sportisti ar peldēšanas iemaņām.

Šautriņu mešana – sacensībās piedalās sportisti divās vecuma grupās no 12 gadiem līdz 17 gadiem un no 18 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Sacensības notiks ieskaitē no 10 metieniem ar 3 izmēģinājuma metieniem.

Armreslings – sacensībās piedalās sportisti divās grupās cilvēkiem ratiņkrēslā un staigājošajiem sportistiem, dāmu un kungu konkurencē. Sportistu vecums no 16 gadiem. Sacensību dalībnieku pāru saraksts tiks veikts izlozes veidā.

Poverliftings – sacensības piedalās sportisti pēc svara kategorijām, dāmu un kungu konkurencē. Sportistu vecums no 16 gadiem. Sacensību dalībnieku svēršanās no plkst.12.30.

Novuss – sacensībās piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 18 gadiem un no 19 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Sacensības notiks pēc izslēgšanas sistēmas, sacensību dalībnieku pāri tiks sastādīti pēc izlozes. Katra spēle notiks tikai viens sets. Finālspēle notiks līdz diviem uzvarētiem setiem.

Sēdvolejbols – sacensības notiks starp jauktajām komandām 3 pret 3. Laukuma izmēri ir 4m garumā 4,5m platumā, tīkla augstums 1,15m. Komandas tiksies pēc izslēgšanas sistēmas pa vienam setam līdz 21 punktam. Fināla spēle notiks līdz diviem uzvarētiem setiem līdz 21 punktam.

Ratiņbasketbola soda metienu un stafetes sacensībās, dalībniekiem tiks nodrošināti speciāli sporta ratiņkrēsli.

Ratiņbasketbola soda metienu sacensībās piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 21 gadam un no 22 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs. Soda metieni tiek izpildīti no ratiņbasketbola sporta ratiem (sporta ratiņkrēsli tiks nodrošināt jebkuram sacensību dalībniekam uz vietas sacensību laikā, sadarbībā ar Latvijas ratiņbasketbola sporta federāciju), no soda metienu līnijas, soda metienu skaits 10.
***Sportistiem, kuri nodarbojas ar ratiņbasketbola sporta veidu – atsevišķa sacensību grupa.

Stafete ar Ratiņbasketbola elementiem piedalās sportisti divās vecuma grupās līdz 21 gadam un no 22 gadiem un vecākiem, apvienotajās meiteņu un zēnu, kā arī sieviešu un vīriešu klasēs.



Sacensības organizē Latvijas Paralimpiskā komiteja. Sporta veidu tiešo vadību veic apstiprināta tiesnešu un sekretariāta kolēģija.


Papildus uzziņām sazināties ar Daigu Dadzīti, tālrunis:+371 29462443 (LMT),+371 27049402 (TELE2).




Latvijas Paralimpiskā komiteja









Bilde ©



Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
4 + 9 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs