Bildes


no 9. līdz 22.aprīlim


Rīga – Deli - Dārdžilinga – Gangtoka – Phuentsholing – Thimphu – Punakha – Phobjikha – Paro – Deli – Rīga


Butāna (Bhutan) ir viena no visizolētākajām valstīm pasaulē, taču kopš sešdesmitajiem gadiem, tā soli pa solim atver durvis ceļotājiem. Tagad Butānai ir tieša starptautiskā aviosatiksme, internets, mobilie sakari un kabeļtelevīzija. Tomēr Butānas attīstība tiek pārraudzīta, lai modernizācija būtu līdzsvarota ar seno kultūru un tradīcijām, ievērojot nacionālās kopējās laimes filozofiju, pretstatot to nacionālā kopprodukta idejai.
Valdība rūpējas, lai videi nenodara kaitējumu un tiek saglabāta tradicionālā kultūra un identitāte. Butāna ieguvusi statusu kā laimīgākā valsts Āzijā un astotā laimīgākā zeme pasaulē. Butāna ir vienmēr bijusi neatkarīga valsts, tā ir lepna ar savām tradīcijām un kultūru. Vienīgā valsts pasaulē, kur tantriskā Mahayana budisma forma ir valsts oficiālā reliģija

1. diena- 9.aprīlis
Rīga – Stambula
Nakts viesnīcā Stambulā. Lidojums Rīga – Stambula.

2. diena
Stambula – Deli
Izvēlei: Stambulas apskates ekskursija par papildus samaksu. Vakarā lidojums Stambula – Deli.

Bildes
3. 
diena
Deli – Dārdžilinga (2100 m v.j.l.)
Ielidošana Deli un lidojums Deli – Bagodra. Brauciens pa kalnainu apvidu augšup un lejup pa šauriem un stāviem ceļiem uz Dārdžilingu, kas iegūlusi dziļā Himalaju kalnu ielejā. Atpūta pēc garā lidojuma un brauciena. Viesnīca Dārdžilingā.




4. diena

Dārdžilinga- pārpilna koloniāla tipa dzīvojamām mājām, baznīcām, budistu un hinduistu tempļiem, majestātisku kalnu ielokā - Dārdžilinga ir ar īpašu garšu. Stāvās, šaurās ielas pilnas ar daudzkrāsainu suvenīru kioskiem un visam pāri baltas saulē mirdzošas kalnu virsotnes. Agrā rīta stundā - fantastisks skats no Tīģera kalna uz trešo augstāko pasaules virsotni - Kanchenjunga virsotni (~8586 m). Yogachoeling Gompa - tibetiešu budistu templis kā dārgumu glabā Budas Maitreya skulptūru. Himalaju alpīnisma institūts, kur interesentus apmāca alpīnismā. Tibetiešu emigrantu nometne. Tējas plantācijas un slavenās Dārdžilingas tējas gatavošanas process. Vietējais tirgus – pastaigām un iepirkumiem. Viesnīca Pellingā.

5. diena

Dārdžilinga – Gangtoka (1520 m v.j.l.)
Ceļš uz Gangtoku vijas lejup pa Himalaju piekalnēm cauri tējas plantācijām, zemāk parādās auglīgi paparžu, zaļu bam
busu, kardemona un Sikkimas zelta rīsu lauki. Krāšņas Sikkimas orhidejas redzamas augam gandrīz visur. Pēcpusdienā Tibetas institūta un tibetiešu mājamatniecības darbu centra apmeklējums. Enchey klosteris – sens budistu klosteris Sikkimas galvaspilsētā Gangtokā. Ziedu šovs Gangtokā. Viesnīca GangtokāBildes.

6. diena

Gangtoka - Phuentsholing (Butāna)
Brauciens pa Teesta upes ieleju. Pa ceļam neaizmirstamas ainavas, kur tīrs zilizaļš ūdens brāžas pār milzīgiem laukakmeņiem līdz sasniedz līdzenumus pie Butānas robežas. Vīzu formalitātes un pelnīta atpūta viesnīcā Phuentsholing.

7. diena
Phuentsholing - Thimphu (2300 m v.j.l.)
Dodamies braucienā pa Butānu uz Thimphu. Lai gan brauciens ir ilgs un nogurdinošs, pa ceļam redzētais dos atlīdzinājumu un apziņu, ka ir vērts redzēt bagātīgu veģetāciju klātās iespaidīgās Himalaju kalnu nogāzes un sniegos, un mākoņos tītās virsotnes. Iespaidīgais Thimphu cietoksnis Tashichhodzong, kurā apmetusies Butānas karaliskā valdība. Viesnīca Thimphu.

Bildes8. diena
Thimphu - Punakha
Trešā karaļa memoriālais templis un Changangkha Lhakhang – vecākais Thimphu templis ielejā. Brauciens pāri Dochula pārejai, no kuras pārredzamas Butānas daļas Himalaju augstākās virsotnes. Neliela pastaiga pa apkārtni. Viesnīca Punakha.



9. diena

Punakha - Phobjikha (2900 m v.j.l.)
Punakha Dzong cietoksnis, kurā atrodas templis ar ļoti smalkiem fasādes izstrādājumiem. Gājiens uz auglības templi Chimi Lhakhang, kas asociējas ar falla kultu. Phobjikha ieleja ir plaša alpīnā ieleja, kur ziemu pavadīt no Tibetas ierodas melnkaklu dzērves. Kalnu nogāzes klāj priežu meži, rododendri un biezas krūmveida bambusa audzes. Ceļā būs jāpārvar 3140 m augsta kalnu pāreja. Viesnīca Phobjikha.

10. diena
Phobjikha
Dienas pirmajā pusē pastaiga kalnos, rodot mieru un harmoniju sevī. Gangtey Gompa – lielākais klosteris Rietumbutānā. Vakarā relaksējoša atpūta, izstaigājot pilsētiņu un baudot dabas ainavas. Viesnīca Phobjikha.

Bildes11. diena
Phobjikha – Paro (2200 m v.j.l.)
Agri no rīta brauciens uz Butānas galvaspilsētu – Paro. Pa ceļam Thimphu - Mākslas skola un tautas mākslas muzejs.
17. gadsimtā celtais cietoksnis Paro, uz kuru ved vecākais koka tilts Butānā, kas izturējis gadsimtus un joprojām ir lietošanas kārtībā. Viesnīca Paro.

12. diena
Paro
Skaistā Paro ieleja ceļotājam dod iespēju baudīt brīnišķīgu dabu, senus tempļus, grandiozus fortus, klosterus, gleznainus ciematus, neaizmirstamas pastaigas nokalnēs. Butānas galvaspilsēta Paro atrodas šī skaistuma viducī. Vēsturiski Paro ir viens no galvenajiem strapposmiem ceļā uz Tibetu.
Taktsang vai Tīģera ligzdas templis ir visgodājamākais Budistu templis. Tas piekļāvies vertikālai granīta klintij 800 m augstumā virs Paro ielejas. Leģenda vēsta, ka 8. gadsimtā tantriskais guru Rinpoči lidojis tīģerienes mugurā meditēt uz alu, vieta, kur tagad atrodas templis. Skaists un pārsteidzošs kāpiens augšup uz templi (~2 st). Piestāsim arī 1200 gadus vecajā Kyichu Lhakhang templī, kurā var saņemt svētību savam ceļojumam un dzīvei. Atvadu vakariņas. Viesnīca Paro.

13. diena
Paro – Deli
Lidojums Paro – Deli. Puse dienas ekskursija Deli; transfērs uz lidostu lidojumam uz Rīgu.

14. diena- 22.aprīlis
Deli – Rīga
Lidojums Deli – Rīga.



Brauciena maksa: 1999.00LVL (vienam dalībniekam).

Brauciena maksā ietilpst:
-lidojuma biļete Rīga – Deli – Rīga, iekšzemes pārlidojumi un lidostu nodokļi
Lidostu nodokļi var mainīties no tūroperatora neatkarīgu apstākļu dēļ. Tūroperators patur tiesības izmainīt ceļojuma kopējo cenu saskaņā ar šīm izmaiņām;
-maksa par transporta pakalpojumiem (autobuss) ceļojuma laikā;
-maksa par naktsmītnēm tūristu klases viesnīcās divvietīgā numurā;
-maksa par 11 brokastīm, 6 pusdienām, 10 vakariņām un apmaksātas aprakstā minētās ekskursijas;
-Indijas un Butānas vīzu izmaksas;
-latviski runājoša grupas vadītāja pakalpojumi;
-angliski runājošu vietējo gidu pakalpojumu apmaksa ekskursiju dienās.

Brauciena maksā neietilpst:
-programmā neminētu pasākumu un objektu apmeklēšanas izmaksas;
-veselības apdrošināšana ārzemju ceļojumam, dzeramnauda;
-cenā neietilpst papildus izvevumi par vīzu formēšanu nepilsoņiem.

Papildus izmaksas
:
- Piemaksa par dzīvošanu vienvietīgā numuriņā 250 LVL.

Pieteikšanās ceļojumam:
- piesakoties ceļojumam, nepieciešama pases kopija un jānoslēdz ceļojuma līgums;
- jūsu vieta tiks rezervēta pēc 300 LVL avansa iemaksas;
- otrā iemaksa 50% no atlikušās summas ne vēlāk kā 10 nedēļas (70 dienas) pirms ceļojuma – līdz 02.08.2011.
- pārējā samaksa ne vēlāk kā 6 nedēļas (42 dienas) pirms ceļojuma – līdz 28.02.2012

Ceļojuma anulācijas noteikumi:
- atsakoties 60-50 (10.02-20.02.2012) dienas pirms ceļojuma tiek ieturēti 300 LVL;
- atsakoties 49–36 (21.02-05.03.2012) dienas pirms ceļojuma tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;
- atsakoties mazāk kā 36 dienas (05.03.2012) pirms ceļojuma, tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

Papildus zināšanai:
- Pasei ir jābūt derīgai 6 mēnešus pēc atgriešanās.
- Latvijas pilsoņa pase, kas izdota laikposmā no 1992. gada 1.jūlija un līdz 2002.gada 30.jūnijam, sākot ar 2008. gada 1.jūliju nav derīga ceļošanai.
- Ja grupā ir mazāk nekā 20 ceļotāju, ceļojums tiek organizēts, mainot cenu.
- Ceļojuma cena var palielināties LR likuma Par PVN izmaiņu gadījumā, kā arī atkarībā no degvielas cenas, lidostu nodokļu un ASV dolāra kursa pieauguma.





Projekta koordinators Alfs Trepšs, tālrunis: +371 29473896, e-pasts:








Bilde ©globalvoicesonline

 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
5 + 3 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs