Bildes


Sestdien, 17. decembrī Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, pulksten 12:00 notiks Ģimeņu sporta festivāls kopā ar Ziemassvētku vecīti un rūķiem – tiesnešiem, kuri aicina ģimenes pavadīt aktīvu dienu dažādās sportiskās aktivitātēs, piedaloties jautrās sporta stafetēs un spēlējot spēles. Dalība festivālā ir par brīvu.

Paredzētas arī aktivitātes Olimpiskā sporta centra baseinā, taču tajā vietu skaits ir ierobežots, tādēļ šī būs papildu dāvana tām ģimenēm, kuras uz festivālu pieteiksies pirmās.

Ģimeņu sporta festivāls ir bezmaksas pasākums, kuru organizē Latvijas tautas sporta asociācija (LTSA) ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) atbalstu. Tas ir pirmais SOK patronāžā organizētais tautas sporta pasākums Latvijā.

Atbalstot Ģimeņu Sporta festivālu, SOK prezidents Žaks Roge norāda, ka „Tie, kuri piedalīsies Latvijas Ģimeņu sporta festivālos, kas iezīmēsies kā daudzveidīgas aktivitātes dažādās vietās visā valstī, iegūs daudz. Papildus labi zināmajiem veselības un fiziskās labsajūtas aspektiem, dalībnieki varēs izbaudīt savstarpējas sapratnes, draudzības un zināšanu apguves gaisotni, kas palīdzēs labāk izprast arī Olimpiskās vērtības, tādas kā cieņa, godīga spēle un izcilība. Esmu pārliecināts, ka šajos pasākumos ikvienam dalībniekam būs iespēja gūt jaunu pieredzi un atziņas, ko atcerēties un izmantot savā dzīvē."

LTSA Ģimeņu sporta festivālus organizē jau piekto gadu, lai veicinātu ģimeņu saliedēšanu un popularizētu fiziskās aktivitātes kā neatņemamu veselīga dzīvesveida sastāvdaļu.

LTSA ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova atzīmē, ka: „Dažādām kustību spēlēm ir īpaša nozīmē visā cilvēka dzīvē, it īpaši bērnībā. Atpūtas, kustību un sporta spēļu mērķis ir dāvāt spirgtu, možu, gaišu noskaņu un ticību saviem spēkiem. Kustību spēles piemērotas kā bērnu un jauniešu vispusīgai attīstībai, tā pieaugušo aktivitātes saglabāšanai, jo ir aizraujošas un sagādā emocionālu baudījumu. Diemžēl mūsdienās, arvien vairāk, attīstoties dažādām tehnoloģijām, televīzijai un internetam, mēs arvien biežāk aizmirstam par nepieciešamību iekļaut dažādas kustības savā atpūtā un brīvajā laikā. Tieši tāpēc organizējam šādus pasākumus, kurus ir iespēja apmeklēt ikvienai ģimenei. Īpašs gandarījums, ka šogad tas ir arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas patronāžas projekts."

Festivāla noslēgumā aktīvākajām ģimenēm tiks īpašas balvas, tajā skaitā – Latvijas Olimpiskās komitejas specbalva „Olimpiskais mantojums", balvas no viesnīcas „Radisson Blu Daugava", „Gymstick" un citas.

Šogad šis būs jau ceturtais – noslēdzošais Ģimeņu sporta festivāls, kas iepriekšējās reizes risinājās Rēzeknē, Talsos un Rīgā, Vakarbuļļu pludmalē.


PIETEIKUMA ANKETA


Sīkāku informāciju par pasākumu ir iespējams iegūt LTSA mājas lapā www.sportsvisiem.lv, sazinot ar tālruni +371 67226215, vai rakstot e-pastu .




Latvijas Tautas sporta asociācija
Bildes






Bilde ©







Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
5 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs