Bildes


Posts valstī padziļinās, tauta ir apjukusi. Augļotāji gavilē. No dažādām pusēm skan mudinājumi aizbēgt, noslēpties, nedarīt neko !

Bībelē Nehemijas grāmatā ir aprakstīts, kā ļaudis ne tikai lūdzās, bet arī nesa katrs pa ķieģelim, lai atjaunotu sagrautos mūrus. Glābt Latviju var nesavtīgs darbs, neprasot - kas man par to būs! Vajadzīgs arī plāns, ko tieši darīt, ar ko sākt. Mums tāds ir. Kā pats pirmais - ir jāatjauno sociālā drošība! Ticība !

Aicinām kristiešus, kuri vēlas darīt praktiskas lietas, pulcēties sarunai trešdien, 7. decembrī plkst. 17.15 Barikāžu muzejā Vecrīgā, Krāmu ielā 3 (starp Doma baznīcu un rātsnamu). Sarunu vadīs Olafs Brūvers.

Pēc 15 gadu vilcināšanās, Saeima 2011.gada 24.novembrī pirmajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru Latvija daļēji ratificē (atzīst un pievienojas) civilizētās pasaules pamatprincipus sociālās drošības jomā - 1996. gada Pārstrādāto Eiropas Sociālo hartu.

Tomēr Saeimas projektā ir ieslēpts viltus. Tas paredz neatzīt būtiskus principus un tiesības, kādas jau ir citiem eiropiešiem (skat. pielikumā). Iznāk, ka latvieši NEGRIB ņemt sev tās tiesības, ko latviešiem ir piešķīrušas Apvienotās nācijas un Eiropas Savienība! Piemēram, tiesības uz taisnīgu atlīdzību par darbu.

Taču no sarunām ar dažādiem ļaudīm redzams, ka nevis negrib, bet gan nezina un nesaprot.

Nezina to, ka jau 13 gadus Latvijā ir atcelts (!) sociālais nodoklis, vietā ieviešot apdrošināšanu! Nauda tagad ir dažādos maciņos. Attiecīgi, nauda bērniem ir tajā pat maciņā, no kura maksā algas deputātiem, bet pensijas un bezdarbnieku pabalsti ir pavisam citā maciņā, kas veidojas no strādājošo MĒRĶA iemaksām.

Nauda bērniem nāk no tā paša maka, no kura apmaksā greznus auto un banketus deputātiem un ministriem, un valsts paredz apmaksāt arī baznīcu (!) jumtu remontus.

Taču atteikties no greznības un pārsēsties tramvajā amatvīri pat nedomā. Protams, vieglāk ir iztukšot svešu naudu, ko strādājošie uzkrājuši nebaltām dienām apdrošināšanas fondā. Kur valdība pati nav ielikusi gandrīz ne santīma.

Sociālo reformu biedrībai ir iecere pie biedrības veidot kristiešu sekciju/kustību, kas kopīgiem spēkiem kliedētu maldus, izglītotu un arī prasītu ieviest Latvijā taisnīgus principus sociālajā jomā. Par paraugu ņemot 1948. gada ANO Vispārējo cilvēktiesību deklarāciju un 1996. gada Pārstrādāto Eiropas Sociālo hartu.

Pulcēšanos papildinās prezentācija "Septiņi maldi par sociālo apdrošināšanu", ar sekojošu viedokļu apmaiņu un jūsu ierosinājumiem līdz plkst. 19.00.

Ierosinājumus lūdzu sūtiet ar e-pastu . Ar Jums sazināsies koordinatore Agese Razgaite. Papildus lasīt var www.socialasreformas.lv





Sociālo reformu biedrība









Bilde ©



Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
2 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs