Bildes

Rīgā, Valdemāra ielā 5, Rīgas kongresu namā 5. novembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 notiks Pasaules Diabēta dienai veltīts pasākums un izstāde, kurā tiek aicināts ikviens interesents. Pasaules Diabēta dienas tēma 2009.-2013.gadā ir – Diabēta pacientu apmācība un diabēta profilakse, bet moto – Izproti un kontrolē diabētu!

Pasaules Diabēta diena ir pasaules mēroga globāla kampaņa sabiedrības informēšanai par cukura diabēta pazīmēm, riska faktoriem, komplikācijām un ārstēšanas iespējām, ko koordinē Starptautiskā Diabēta Federācija (International Diabetes Fe deration). To atzīmē 14. novembrī - viena no insulīna atklājēju - Frederika Banginga - dzimšanas dienā. No 2006.gada 14.novembris ir ANO oficiāli izsludināta Pasaules Diabēta diena.

Pasākuma laikā par brīvu būs iespēja:

  • Noteikt glikozes līmeni asinīs.
  • Noteikt asinspiedienu.
  • Noteikt ķermeņa svara, tauku daudzumu ķermenī.
  • Iespēja saņemt ārsta endokrinologa ieteikumus.
  • Iespēja saņemt psihologa konsultāciju.
  • Informatīvi materiāli par to, kā sadzīvot ar cukura diabētu.
  • Informācija par glikometriem un citiem paškontroles līdzekļiem, kā arī iespēja tos iegādāties par īpašām "Diabēta Dienas" cenām.


Izglītojot sabiedrību par cukura diabēta profilaksi un pirmajām pazīmēm, kā arī sekmējot diabēta pacientu ārstēšanu un aprūpi ir iespējams samazināt saslimstības pieaugumu, sekmēt cukura diabēta pacientu dzīves kvalitāti un iespējas dzīvot pilnvērtīgi un aktīvi.

Veselības aprūpes speciālisti – ārsti, medicīnas māsas, farmaceiti un veselības aprūpes organizatori tiek aicināti ieviest uz pierādījumiem balstītas, mūsdienīgas ārstēšanas metodes cukura diabēta pacientu aprūpē, lai sasniegtu labākus ārstēšanas rezultātus. Ikviena cukura diabēta pacienta tiesības un pienākums ir mācīties par savu slimību un ikdienā īstenot veselības aprūpes speciālistu ieteikumus par atbilstošu dzīvesveidu, uztura principiem, paškontroli un ārstēšanu, jo bez tā cukura diabēta ārstēšanai nebūs rezultātu.

Latvijas Diabēta asociācija vēsta, ka cukura diabēta ārstēšana, apmācība, medikamenti un tehnoloģijas ir tiesības, nevis privilēģija. Tomēr šo tiesību īstenošana, mūsdienīgu ārstēšanas metožu izmantošana ik dienu, ik stundu, visu dzīvi pēc diabēta diagnozes noteikšanas ir cukura diabēta pacienta atbildība un izvēle.

Ieeja pasākumā ir brīva!

Papildus ziņas Jums sniegs Latvijas Diabēta Asociācijā Rīgā,  Kr.Barona ielā 133, tālruni: 67378231, vai sūtot e-pastu: . Klātienē gaidīsim pirmdienās, trešdienās, piektdienās 14.00-18.00 un sestdienās 10.00-12.00.




Bildes









Bilde ©PDD


Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
9 + 4 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs