Bildes


Šogad „Dzīvības gājiens" Latvijā notiks no 3. līdz 4.jūlijam, bet Lietuvā no 22. līdz 25.septembrim. Dzīvības gājiens ir piemiņas pasākums, kas tiek organizēts vēsturiskajās Holokausta vietās Eiropā, nesot nožēlas vēsti un izlīgumu. „Ciānas dēļ es neklusēšu." Vāciešu nacistu pēcteči cenšas atrast vārdus, ko viņu tēvi un vectēvi neatrada un nepasacīja. „...un visus šīs zemes grēkus un pārkāpumus Es izdzēsīšu vienā dienā." Cak.3:9.

Latvijā „Dzīvības gājiens 2011" norisināsies 3.jūlijā Latgalē. Kristiešu draudzes dosies gājienā Daugavpilī un apkārtējās pilsētās. Vakarā notiks kopīgs pasākums, kurā piedalīsies TOS draudzes cilvēki, kuru vectēvi kalpojuši nacistu armijā Latvijā un citviet Eiropā.

Rīgā 3.jūlijā pl.19:00 kristīgajā centrā „Labā vēsts" Ūnijas ielā 99, mācītājs Bitners ar komandu aicina uz tikšanos draudzes „Dzīvības avots" dievkalpojumā. Pēc pasākuma plānota mācītāju sapulce.

Rīgā 4.jūlijā pl.11:00 Vācijas kristiešu grupa - 30 cilvēki piedalīsies „Dzīvo gājienā", ko organizē ebreju reliģiskā draudze „Šamir". Rabīns Menahems Barkāns sadarbībā ar „TOS Ministries" aicina kristiešus, kuri vēlas paust solidaritāti ar ebreju tautu, pievienoties piemiņas gājienam. Pulcēšanās pie vecās Ebreju kapsētas Ebreju ielā. Gājiens virzīsies pa bijušā Rīgas Geto ielām uz Horālās sinagogas memoriālu, kur notiks piemiņas mītiņš. (Vairāk informācijas lasiet www.shamir.lv)

Rīgā 4.jūlijā pl.12:00 pie Horālās sinagogas memoriāla Gogoļa ielā norisināsies Holokausta upuru piemiņas dienai veltīts atceres pasākums, kurā uzrunu sniegs Latvijas valsts amatpersonas, vēstnieki un diplomāti, Ebreju kopienas pārstāvji, kā arī mācītājs J.Bitners.

Dzīvības ceļš, kas tiek iezīmēts nāves pēdās, ir publisks apliecinājums kristiešu lēmumam paust nostāju: PAR izlīgumu un dziedināšanu; PAR Izraēlu un ebreju tautu; PRET Holokausta aizmiršanu un klusēšanu; PRET mūsdienu antisemītismu.

Tubingenas draudzes TOS cilvēku lielākajai daļai tēvi un vectēvi kalpojuši nacistu armijā. Tubingenas universitātē nacistu ideoloģiju apguva Francs Valters Štālekers un Erihs Ērlingers – divi no galvenajiem SS vienību slepkavām un represiju vadītājiem Latvijā.

Šodien no pilsētas, kas izplatīja nāves ideoloģiju Eiropā, pasaulē tiek nesta dzīvības vēsts.

Tubingenas kristieši lūdz piedošanu tautu pārstāvjiem par viņu iesaistīšanu nacistu operācijās, kā arī izdzīvojušajiem ebrejiem par viņu tuvinieku noslepkavošanu. Daži no TOS draudzes locekļiem tikai nesen uzzinājuši patiesību par saviem senčiem. Nožēlojot klusēšanas grēku, ģimenēs sākusi izgaismoties patiesība, nesot dziedināšanu un atbrīvošanu ģimenēm, draudzei un pilsētai.

TOS draudzes mācītājs J.Bitners uzsver: „Mēs nākam no zemes, kurā ir nepelnīta žēlastība. Ja Dievs varēja svētīt Vāciju, cik daudz vairāk Viņš svētīs pārējās valstis!"



Dzīvības gājiena iniciators - „TOS Ministries"  www.tos.info





Bilde ©




Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
10 + 2 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs