Bildes

Projekts "Lūgšanu nakts" aicina visu konfesiju draudzes, mājas grupas un atsevišķus ticīgos Lielajā Piektdienā 22. aprīlī no plkst. 22.00 līdz 23. aprīļa 6.00 rītā vienoties lūgšanu naktī, pārdomājot Kristus ciešanu nozīmi mūsu dzīvē, lūdzot par savu krustu, personīgām attiecībām ar Jēzu un garīgu atmodu mūsu zemē. Lūgšanu nakts mērķis ir vienota, vienlaicīga lūgšana starp draudzēm un atsevišķiem kristiešiem visā Latvijas zemē. Lūdzam: „Dievs svētī Latviju!". Latvijas Kristīgajā Radio būs īpaša nakts programma.

Ir Lieldienu laiks. Laiks, kad mēs atceramies notikumus, kas risinājās 2ooo. gadus atpakaļ, Jēzus iejāšanu Jeruzālemē un sajūsmināto tautu, kas klāja zem Viņa kājām zarus un drēbes. Laiks, kad pādomājam, kā Jēzus noliecies mazgāja saviem mācekļiem kājas un apsēdies pie galda svinēja vakarēdienu. Brīdis, kad atceramies kā Ģetzemanes dārzā, lūdzis mācekļiem palikt ar viņu nomodā, Jēzus izcīnīja vislielāko un nozīmīgāko cīņu cilvēces vēsturē, svīsdams asiņainus baiļu sviedrus un ciesdams dvēseles mokas. Un to kā mācekļi atstāja Viņu vienu šajā smagajā mirklī aizmiegot. Mēs pārdomājam Jēzus ciešanas un pazemojumu no Viņa mocītājiem un šausmīgo ceļu uz Golgātu ar krustu uz muguras. Atceramies Viņa lūgšanu:"Tēvs, piedod tiem , jo tie nezina, ko tie dara", izmisuma saucienu: „Mans Dievs, Mans Dievs, kāpēc Tu esi Mani atstājis?", kā arī pēdējo elpu ar vārdiem: „viss piepildīts."

Kāpēc tas viss notika? Ar vienu mērķi, lai Dievs varētu būt ļoti tuvu cilvēkiem un varētu tos saukt par saviem bērniem. Lai piepildītos Tēva sapnis no mūžības – izglābt savus bērnus, būt viņos un vilkt cilvēkus uz debesīm. Glābšana bija notikusi un durvis bija vaļā. Priekškars, kas atdalīja cilvēkus no Dieva bija pārplēsts un Tēvs izgāja ārā pie cilvēkiem, jo kāds bija samaksājis par cilvēku grēkiem. Mēs to atceramies un pārdomājam. Jēzus bija paņēmis savu krustu un aiznesis to līdz galam.

Taču, laiku pirms tam, Jēzus mācīja savus mācekļus par sekošanu Viņam. Kristus runāja par to, ja cilvēks grib sekot, grib viņu mīlēt, būt tur, kur Jēzus ir, tad jānoliek malā savas prioritātes, jāaizliedz sevi, jāņem savs grūtību un pārbaudījumu krusts, un tikai tad varēs iet tur, kur iet Jēzus. Viņš gribēja, lai mēs izvēlamies ņemt krustu aiz mīlestības uz Jēzu. Ne piespiesti, ne pienākuma vai vajadzības pēc, bet vienīgi un tikai tāpēc, ka gribam būt tik tuvu Viņam, cik vien tas iespējams. TĀPĒC ka nespējam bez Viņa dzīvot. Ja tas tā ir mūsu sirdī - mēs kļūstam spējīgi ņemt savu krustu.

Lieldienas ir arī laiks, kad visvairāk mūsu sirds vēlas būt kopā ar Viņu lūgšanā un pielūgsmē. Tas ir laiks, kad visvairāk sajūt dažādu konfesiju un tradīciju kristieši savu vienotību Kristū. Brīdis kad lūdzot ir svarīgi pārdomāt kāds ir mans krusts, kāda ir tā cena, kas jāmaksā man lai staigātu Jēzum pakaļ.

"Lūgšanu nakts" ir iespēja aizliegt sevi un palikt nomodā kopā ar Jēzu vienotībā ar citiem. Lielās Piektdienas nakts var kļūt par nakti, kad tu sajūti Dievu ļoti tuvu un personīgi.

Ja nav iespējams būt kopā naktī, lūdzam plānot lūgšanas tā, lai vismaz vienu stundu mēs visi būtu vienā Garā. Vienotībai un informācijai par lūgšanu vietām lūdzam pieteikties mājas lapā www.lugsanunakts.lv, vai pa tālruni 29279360.


Vai Tu arī būsi nomodā?




Lugsanunakts.lv









Bilde ©




Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
7 + 4 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs