Bildes


no 18. līdz 30.augustam

LONDONA-STIRLINGA-AIONA-LOHNESA EZERS-EDINBURGA-SVĒTA SALA-STRATFORDA PIE EIVONAS-SERENGETI SAFARI PARKS


1. diena
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Lietuva. Polija. Nakts viesnīcā pie Rzepinas.

2. diena
Brokastis. Brauciens cauri Vācijai.Nakts viesnīcā pie Antverpenes.

Bildes
3. 
diena
Brokastis. Pārcelšanās ar prāmi no Kale uz Doveru. Londona – tā ir no pilsētām par kurām mēdz teikt - katram sava Londona. Un visai bieži gadās, ka tās pat nekrustojas. Taču vienu gan nevar noliegt - tā ir vieta, kurp aizbraukt un saelpoties tādu aktuālā dizaina, stila, modes, mākslas un gastronomijas koncentrātu, ka atgriežoties sajūtas ir līdzīgas kā pēc nedēļas augstkalnu klimatā. Vēlu vakarā izbraukšana uz Stirlingu. Nakts ceļā.



4. diena

Stirlinga, kur savulaik atradusies Skotijas galvaspilsēta. Vieta, kura saistīta ar skotu nacionālo varoni Viljamu Vollesu. Pils un Varoņu torņa apskate. Nakts jauniešu viesnīcā Obanā.

5. diena
Brokastis. Pārcelšanās ar prāmi uz Mull salu un Aionas salu. Aiona ir neliela granīta un melnā bazalta sala – 5,6 km gara un 2,4 km plata, taču tās nozīmi pasaules vēsturē grūti pārvērtēt. Nosaukums cēlies no latīņu apzīmējuma Iouva insulta – īvju sala (angliski yewy island). Vārds Iona (Jonah) ir ebreju valodas ekvivalents latīņu vārdam Columba – balodis. Tā sauca īru mūku, kas 563. gada vasarā ieradās ar 12 mūkiem. Sākumā viņi dzīvoja klints alā salas dienvidos. Svētais Kolumbs te nodibināja pirmo klosteri Britu salās. Tā radās pasaules vēsturē joprojām svarīgā un savdabīgā ķeltu kristietība ar neatkārtojamo mākslu – ķeltu krustiem, rokrakstiem, sakrālajām zīmēm, savdabīgiem juvelierizstrādājumiem. Aionas sala esot pirmā, ko nevarot redzēt no Īrijas krastiem. Sv. Kolumba to izvēlējies apzināti – lai nerastos kārdinājums grūtībās bēgt atpakaļ. Tobermory – šokolādes pilsētiņas apmeklējums.
Nakts jauniešu viesnīcā Obanā.
Bildes
6. diena
Brokastis. Sky Sala Isle of Sky-Kilt Rock, ūdenskritumi, kāpšana kalnos, Portree pilsētiņas apskate. Nakts Invernesā.

7. diena
Brokastis. Lohnesa ezers , kurā ūdens ir vairāk nekā visos Skotijas, Anglijas un Velsas ezeros kopā. Forth Bridge tilts - šo vietu apskate un vakarā ierašanās Cisterciešu klosterī pie Edinburgas.

Bildes
8. diena

Edinburga – Skotijas galvespilsēta, tāpat kā Roma celta uz 7 pakalniem un attālums starp tās abām pilīm ir viena karaliskā jūdze. Skotijas sirds un senā galvaspilsēta ar pusmiljonu iedzīvotāju. Pilntiesīgi tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām Lielbritānijas un Skotijas pilsētām. Militāro orķestru festivāls – Edinburg military Tatoo. Nakts klosterī.



9. dienaBildes

Holy Island - Svētā ziemeļjūras sala - Kristietības citadele Britu salās. Darema - viena no pirmajām katedrālēm un arī viena no senākajām Britu impērijas pilsētām. Ceļš uz Stradfordu pie Avonas. Nakts viesnīcā pie Coventry.

10. diena
Brokastis. Stradforda pie Avonas - Viljama Šekspīra dzimtā pilsēta. Tipiska centrālanglijas pilsētiņa ar neskartām viduslaiku koka celtnēm, dārziem un upi. Šekspīra dzimtā māja, Sv. Trīsvienības baznīca, Šekspīra atdusas vieta. Pusdienās ceļš uz Doveru. Prāmis uz kontinentu. Ceļš līdz Brigei - skaistākā Beļģijas pilsēta, Ziemeļu Venēcija. Nakts viesnīcā Brigē.

Bildes
11. diena

Brokastis. Ekskursija uz brīvdabas muzeju „Zanse Hanse" ar iespēju degustēt slavenos Holandes sierus un iegādāties koka tupeles. Amsterdama apskate no kuģīša. Nakts viesnīcā pie Hengelo.


12. diena
Brokastis. Serengeti Safari parks. Eiropas vienīgais džungļu safari ar aizraujošiem superefektiem Hodenhāgenā! Vairāk nekā 110 ha platībā dzīvo 1500 savvaļas, eksotiskie dzīvnieki: žirafes, lauvas, tīģeri, ziemeļbrieži, degunradži, zebras, leopardi, mērkaķi u.c.
Brīvā laika zemē: vestern-vilciens, lielais bērnu – piedzīvojumu – spēļlaukums, mazuļu parks (2 – 4. g.v.), aizraujošs piedzīvojumu – virvju- dārzs, grila vieta ģimenēm un vēl daudzas citas atrakcijas! Nakts viesnīcā Rzepinā.


13. diena
Brokastis. Polija. Lietuva. Vakarā atgriešanās mājās.




Brauciena maksa: 390.00LVL (vienam dalībniekam).

Brauciena maksā ietilpst:
- transporta un ceļa izdevumi;
- 11 naktis viesnīcās;
- grupas vadītāja pakalpojumi;
- veselības apdrošināšana.

Papildus izmaksas:
- papildvieta autobusā – 99 LVL;
- ieejas biļetes muzejos, apskates objektos;
- Piemaksa par dzīvošanu vienvietīgā numuriņā 200 LVL.


Papildus zināšanai:
1 EUR – 0,70 LVL, 1 GBP - 0,85 LVL

Stirlinga 10 GBP
Edinbourgh Tatoo 30 GBP
Holandes siers 6-10 EUR
Safari Serengeti parks
bērniem (3 – 12 g)
~ 30 EUR
~ 25 EUR

! Valūtas kurss, ieejas bilešu cenas un iespējamās izmaksas var mainīties!
! Objektu apskates secība var mainīties!


Projekta koordinators Alfs Trepšs, tālrunis: +371 29473896, e-pasts:








Bilde ©



Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
2 + 9 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs