Bildes

Rīgā, Valdemāra ielā 5, Rīgas kongresu namā 30. oktobrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 notiks Pasaules Diabēta dienai veltīts pasākums un preses konference.

Pasaules Diabēta diena ir pasaules mēroga globāla kampaņa sabiedrības informēšanai par cukura diabēta pazīmēm, riska faktoriem, komplikācijām un ārstēšanas iespējām, ko koordinē Starptautiskā Diabēta Federācija (International Diabetes Fe deration). To atzīmē 14. novembrī - viena no insulīna atklājēju - Frederika Banginga - dzimšanas dienā. No 2006.gada 14.novembris ir ANO oficiāli izsludināta Pasaules Diabēta diena.

Pasākuma laikā par brīvu būs iespēja:

  • Noteikt glikozes līmeni asinīs.
  • Noteikt asinspiedienu.
  • Noteikt ķermeņa svara, tauku daudzumu ķermenī.
  • Iespēja saņemt ārsta endokrinologa ieteikumus.
  • Iespēja saņemt psihologa konsultāciju.
  • Iepazīties ar jaunumiem diabēta ārstēšanā.
  • Saņemt īpašu „Diabēta Avīzi", kas izdota gan latviešu, gan krievu valodā.


No plkst. 12:00 notiks preses konference, kurā Latvijas Diabēta asociācijas prezidents Ingvars Rasa un valdes priekšsēdētāja Gunta Freimane informēs par jaunu Latvijas Diabēta asociācijas izdevumu – Katalogs „Cukura diabēta ārstēšanai un pašaprūpei".

Tiek uzskatīts, ka aptuveni 95% no cukura diabēta ārstēšanas jāveic pašam cukura diabēta pacientam, ik dienas īstenojot savas slimības paškontroli un pašaprūpi. Katalogā „Cukura diabēta pacientu ārstēšanai un pašaprūpei" apkopota informācija par Latvijā pieejamām cukura diabēta pacientu pašaprūpē un paškontrolē lietotajām medicīnas ierīcēm, līdzekļiem insulīna ievadīšanai un citām produktu grupām. Kataloga izdošana sekmēs informētību par Latvijā pieejamiem produktiem diabēta pacientu pašaprūpei, nodrošinās iespēju vieglāk atbildēt uz diabēta pacientu jautājumiem, informēt diabēta pacientus par pašaprūpes līdzekļu izvēles iespējām, kā arī uzlabos cukura diabēta pacientu aprūpi un farmaceitisko aprūpi aptiekās. Katalogs adresēts endokrinologiem, ģimenes ārstiem, farmaceitiem un citiem veselības aprūpes speciālistiem.

Preses konferencē aicināti piedalīsies arī ārstu un farmaceitu profesionālo asociāciju pārstāvji.


Latvijā Pasaules Diabēta dienas pasākumus uzsāka rīkot Latvijas Diabēta Asociācija 1993.gadā, neilgi pēc tās dibināšanas. Latvijas Diabēta Asociācija ir Starptautiskās Diabēta Federācijas biedrs kopš 2004.gada.


Ieeja pasākumā ir brīva!

Papildus ziņas Jums sniegs Latvijas Diabēta Asociācijā Rīgā,  Kr.Barona ielā 133, tālruni: 67378231, vai sūtot e-pastu: . Klātienē gaidīsim pirmdienās, trešdienās, piektdienās 14.00-18.00 un sestdienās 10.00-12.00.




Bildes









Bilde ©PDD




Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
10 + 1 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs