Bildes

Svētdien, 17.oktobrī Liepājas baptistu Pāvila draudzes dievnamā Kuršu ielā 19, pulksten 11 notiks draudzes 120 gadadienai veltīts dievkalpojums ar svētku programmu, bet pulksten 17:00 „Cerības festivāla" ieskaņas koncerts, kurā uzstāsies Kurzemes draudžu kopkoris.

Dievkalpojums ir īpaša dāvana draudzei un visiem liepājniekiem - pirmo reizi Pāvila dievnamā muzicēs Dravnieku ģimenes ansamblis. Svētrunu šajā rītā teiks Rīgas Mateja draudzes mācītājs Ainars Baštiks.

Dravnieku ģimene ir kas vairāk par dziedošu ģimeni – tā ir liela un stipra, Dieva svētīta ģimene. Ģimenē uzauguši astoņi bērni, no kuriem vairums jau devušies patstāvīgā dzīvē. Bet tomēr viņus visus vieno kas īpašs – Dieva mīlestība un mūzika. „Liepāja jau no agras jaunības man asociējas ar vietu, kurai ir īpaša aura. Vislabākās atmiņas ir no 70/80 gadiem, kad 1.maijā un 7.novembrī, slēpjoties aiz valsts svētkiem, Liepājā tika organizēti jauniešu salidojumi. Šoreiz uz Liepāju brauksim kopā ar saviem jauniešiem: Jāni (23), Elizabeti (21), Tomu (19), Pēteri (18) un Latvijas Zelta talantu šova finālistu Matīsu (16).", stāsta Ģimenes galva Māris Dravnieks. Ģimenē visi, sākot ar mammu Diānu un tēti Māri, ir dziedoši un katrs ir apguvis arī kādu mūzikas instrumentu- Jānis un Toms spēlēs saksofonus, Pēteris – basģitāru, bet Māris taustiņinstrumentus.

Ģimene bieži uzstājas labdarības pasākumos baznīcās, slimnīcās, skolās.

Koncertā Liepājas baptistu Pāvila baznīcā Dravnieku ģimene izpildīs galvenokārt pašu rakstītās dziesmas un skaņdarbus, tādus kā „Uz Tevi, Dievs, es paļaujos", „Brīnumi" u.c.. Māris Dravnieks aicina liepājniekus svinēt jubileju vienai no vecākajām draudzēm pilsētā, apmeklējot rīta dievkalpojumu, kā arī pēcpusdienā atnākt uz „Cerības festivāla" ieskaņas koncertu.

„Cerības festivāls" katru gadu notiek kādā no pasaules valstīm un ar vēsti par cerību uzrunā tūkstošiem apmeklētāju. Šogad no 5.-7. novembrim „Cerības festivāls" notiek Rīgā, arēnā „Rīga". Festivālā piedalīsies M.V.Smits,  Hantlijs Brauns, Rīgas Doma zēnu koris, Ieva Akurātere, kā arī citi plaši pazīstami mūziķi. Uzstāsies arī 800 dziedātāju liels kopkoris. Programma tiks tulkota igauņu, lietuviešu, krievu un zīmju valodās.

Gatavojoties festivālam, vairākās Latvijas pilsētās notiek ieskaņas koncerti. 17. oktobrī pulksten 17:00 Pāvila baznīcā notiks viens no ieskaņas koncertiem, kurā visiem labi pazīstamas dziesmas atskaņos Kurzemes draudžu kopkoris (Diriģenti: M.Dravnieks, A. Āboliņš un Ē.Ešenvalds).

Koncertprogrammā iekļautas tādas dziesmas kā J.Lūsēns „Rieta lūgšana", L.Prindule, M.Prindulis „Debesis", V.Indrišonoks „Cik brīnišķīgs Tavs vārds", T.Fettke „Cik liels un godājams Tavs vārds".




Aģentūra Baringtons K






Bilde ©




Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
5 + 4 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs